”Som nån körde in järnspett i ryggen”

STCC-stjärnan berättar
om sin skräckkrasch

Foto: Foto: SCANPIX
Göransson fick föras till sjukhus.
SPORTBLADET

Under påskhelgen kraschade Richard Göransson rakt in i en betongmur.

Han fördes direkt till sjukhus och är borta från tävlandet länge.

– Jag fick panik och behövde bara luft, säger Göransson.

STCC-premiären blev en mardröm för Richard Göransson.

Han ledde första heatet klart, men med varvet kvar gick allt åt skogen. Bilen började krångla, han tappade kontrollen och körde rakt in i en betongmur.

”Var så overkligt”

Nu berättar han på stallets hemsida om skräcken:

– Det hela var så overkligt, man trycker på bromsen och förväntar sig att det ska ta stopp och nu gick pedalen bara i botten.

– Det kändes som det var någon som stod och körde in ett järnspett i ryggen. Jag fick panik och behövde bara luft, man känner sig väldigt instängd och vill bara ut.

– Jag ville få av mig hjälmen och jag lyckades lägga mig ner i bilen med huvudet i stolen vilket gjorde att smärtan släppte lite.

Ambulansen kom direkt till Göransson som fördes direkt till sjukhus:

– Man tror ju att man är lite odödlig och så vill man ju vara tuff, det är väl så man fungerar. Vara den som kliver ut ur bilen, vinkar till publiken och går ner till depån för att snacka om nästa race men det slog mig ganska snabbt att det inte skulle bli så.

”Skönt slippa tänka på racing”

Läkarnas besked var tidigt att Göransson tidigast är tillbaka i augusti. Men än så länge vet ingen säkert när han kan vara tillbaka.

– Läkarna har sagt att jag kommer bli fullt återställd men att det kommer att ta tid. Jag ska ha en stödkorsett i tre månader och jag kan inte träna och just nu har jag så ont att det ändå inte är att tänka på. Hur det blir längre fram får bli en diskussion med läkarna, säger han och fortsätter:

– Det är faktiskt skönt att slippa tänka på racing just nu men det är också väldigt konstigt. Racing har alltid varit en del av mitt liv och nu är plötsligt den vågskålen i livet tom. Nu väntar en ny balansgång och mer tid tillsammans med familjen.

ARTIKELN HANDLAR OM