Haglöf på god väg mot segern

Tackvare hjälp från sin svenske kollega

Nära mästerskaptssegern Daniel Haglöf toppar Mini Challenge-mästerskapet. FOTO: MINI CHALLENGE GERMANY
SPORTBLADET

Två svenskar. Två stora framgångar.

Fredrik Lestrup tog två pallplatser i Mini Challenge på Oschersleben - och hjälpte Daniel Haglöf mot segern i mästerskapet.

– För min del var det väldigt bra att han plockar poäng av mina konkurrenter, säger Haglöf till Sportbladet.

Det var dubbel svensk succé i helgens deltävling i Mini Challenge. Fredrik Lestrup, som haft en motig säsong, tog en andra- och en tredjeplats i tävlingen på Oschersleben. Daniel Haglöf, som leder mästerskapet, trotsade sjukdom och vann ett lopp och tog ett stort kliv mot att vinna mästerskapet.

– Jag åkte på en riktig febersläng. Jag var helt under isen. Men det blev bättre och bättre, säger Haglöf.

– På söndagen var febern borta och jag ledde från start till mål. De bakom mig hade lätta bilar men kunde inte komma ikapp.

Drygar ut ledningen

Haglöfs vinst gör att han drygar ut ledningen i mästerskapet. Det tackade han trean Fredrik Lestrup för på prispallen.

– Det är roligt när det blir mycket svenskt i toppen, det var mycket svenskar i depån så det var en väldigt go stämning. Det var roligt att det höll ihop för Fredrik. Och för min del är det bra att han plockar poäng av mina konkurrenter.

Hur nära mästerskapssegern är du nu?

– Vi har ett bra utgångsläge. Jag tog flest poäng i helgen trots 45 extrakilo i bilen och feber. Det var extremt viktigt med två race kvar.

– De andra måste ta dubbla segrar och det är väldigt liten chans att man gör det. Så kan jag komma i mål som sjua eller åtta vilket jag lätt ska kunna göra. De andra måste gambla mer. Det är en trivsam situation

Och nu sitter du i en skön förhandlingsposition inför nästa säsong?

– Det är väldigt gynnsamt och då kan man också vara mer kräsen. Det viktiga är att jag hamnar i en klass där jag kan vinna tävlingar och det är bra ekonomiska förutsättningar. Det står mellan några olika klasser just nu.

FAKTA

Daniel Haglöf

Ålder: 30

Bor: Borlänge

Klubb: Borlänge MK

Stall: Gigamot

Fredrik Lestrup

Ålder: 25

Bor: Stockholm

Klubb: KAK

Stall: Schubert Motorsport

Resultat, tävling 1: 1) Stefan Landmann, Österrike, 2) Fredrik Lestrup, Sverige, +0,460, 3) Jurgen Schmarl, Österrike, +6,649 6) Daniel Haglöf, Sverige, +12,414.

Tävling 2: 1) Haglöf, 2) Schmarl, +0,705, 3) Lestrup, +1,771.

Mästerskapsställning, Mini Challenge

1. Daniel Haglöf, 235 poäng

2. Stefan Landmann, 204

3. Nico Bastian, 192

4. Hendrik Vieth, 186

5. Daniel Keilwitz, 180

6. Fredrik Lestrup, 162

Tre andra svenskar som körde i helgen

Sebastian Hohenthal, Formel 2

Efter en jättekrasch i början av loppet fick Hohenthal en gratischans till ett stort resultat. Men från fjärde plats - på väg uppåt - snurrade och tappade alla poäng. I det andra loppet kom Hohenthal nia.

Hampus Johansson, World Superstock 1000

Karlstad-föraren tog en stark elfteplats när World Superstock 1000 FIM Cup avgjordes på Nürburgring. Det är årsbästa för den 18-årige Yamahaföraren. Per Björk kom på 18:e och Alexander Lundh på 19:e plats.

Gustavo Menezes, FIA World Cup KF3

Kartföraren Menezes, 14, tog sig till final när FIA World Cup för KF3 avgjordes i Sarno, Italien. Startade i sjunde startled och slutade elva.