Erikssons kamp mot Schumacher

Svensk racerförare ställs mot söner till F1-profiler

Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication & ADAC Motorsport.
Joel Eriksson utmanar F1-profilernas söner.
SPORTBLADET

Papporna har nått stora framgångar i Formel 1.
Nu kommer nästa generation Schumacher, Newey och Cecotto – och de utmanas av Joel Eriksson.

Mick Schumacher.

Mediaintresset är enormt inför ADAC Formel 4 som kör sin premiär på Oschersleben utan för tyska Magdeburg i helgen.  I startfältet finns bland annat Mick Schumacher, son till den sjufaldige världsmästaren Michael Schumacher. Nu kör han för första gången under eget namn, under den tidigare karriären har han gömt sig bakom sin mammas flicknamn. Med på startlinjen finns också Jonathan Cecotto, son till Johnny Cecotto som kört F1 och vunnit VM i roadracing, och Harrison Newey, vars pappa Adrian anses vara världens främsta F1-designer med bland annat fyra VM-titlar tillsammans med Red Bull.
Mot dem ställs Joel Eriksson från Tomelilla.
– När vi testade var det sjukt mycket media på plats, men det kan också vara en fördel för oss andra. Vi har inte så mycket fokus, de som har pappor i F1 har pressen på sig och är man snabbare än de killarna med de berömda efternamnen så är det en bra måttstock. Då får man mer fokus och syns, säger Eriksson som debuterar i serien för Motopark.

Målet - F1

Formel 4 lockar 42 förare från 13 länder, serien kör tre lopp i var och en av de åtta tävlingshelgerna och bilarna har en toppfart på ungefär 210 km/timmen. 16-årige Eriksson har inlett säsongen med att vara snabbast på flera tester och har höga målsättningar:
– Jag tycker att det känns bra, både med teamet och med bilen. Målsättningen är att vinna serien, säger Joel vars bror Jimmy kör supportserien GP3 under F1-helgerna.
– Mitt stora mål har alltid varit formel 1, sedan får vi se vilken väg man ska ta för att nå dit. Det finns många olika vägar, men kan jag vara snabb i den här serien är det ett steg i rätt riktning.

För fler motornyheter i ditt flöde - Gilla Sportbladet Motor på Facebook