Kasey Kahne är klar för toppteam

Hendrick Motorsports
värvar 30-årige Kahne

Foto: Geoff Burke, Getty Images
Kasey Kahnes bil fick sig en omgång i den senaste tävlingen Subway Fresh Fit 600 i Phoenix. Nu har Kahne signerat ett kontrakt med toppstallet Hendricks Motorsports.
SPORTBLADET

Toppteamet Hendrick Motorsports värvar Kasey Kahne – men inte förrän till säsongen 2012.

Det gör att Kahne letar en styrning för nästa år.

Hendrick Motorsports är ett av de mest framgångsrika stallen i Nascar Sprint Cup. I dag har man fyra bilar i drift som körs av Mark Martin, Jimmie Johnson, Jeff Gordon och Dale Earnhardt Jr.

Tanken är att Mark Martin ska slutföra säsongerna 2010 och 2011 för stallet, sedan ska Kasey Kahne ta över hans plats i teamet.

– Vi såg en möjlighet att bygga en stor del av vår framtid på Kasey. Han har stor talang och är mycket hängiven, säger teamchefen Rick Hendrick till speedtv.com.

Har treårskontrakt

Kahn har skrivit ett treårskontrakt med Hendrick Motorsports, ett kontrakt som alltså sträcker sig mellan säsongerna 2012 och 2015.

– För mig känns det rätt på alla nivåer, jag tror det ger mig stor chans att vinna race och tävla om mästerskapstitlar, säger Kahne till speedtv.com.

På grund av Nascars regel att teamen maximalt får tävla med fyra bilar kan Kahne inte börja jobba för stallet tidigare än 2012. Vem han ska köra för nästa säsong är oklart, men han planerar att köra hela säsongen. Enligt webbplatsen nascar.com placerar ryktena honom hos Stewart-Haas Racing som har ett tekniskt samarbete med Hendrick Motorsports.

Klart är i alla fall att Kahne inte kommer att fortsätta hos Richard Petty Motorsports, det stall som han tävlat för under hela sin tid i Nascar. Kahnes kontrakt med RPM går ut efter den här säsongen.

Just nu ligger Kasey Kahne 26:a i Nascar Sprint Cup.