Gordon rasande på mästarens körning

Blev rejält ilsken över stallkamratens stängning

SPORTBLADET

Aaron's 499 på Talladega blev ett händelserikt lopp, eller vad sägs om rekord i antalet ledare och ledarbyte, flera masskrascher och ett bråk mellan Jeff Gordon och stallkamraten Jimmie Johnson.

Med 29 olika ledare, 88 ledarbyten och flera krascher bjöd Aaron's 499 på det mesta. Men fajten mellan Jeff Gordon och Jimmie Johnson blev nog loppets största snackis.

Det var på 182:a varvet som Johnson stängde Gordon och vid den plåtkontakt som uppstod åkte Gordon av banan. När han var på väg tillbaka hamnade han i kalabaliken där Jeff Burton, Mike Bliss, Kasey Kahne och Scott Speed studsade in i varandra. Efter detta var inte Gordon nådig i kritiken mot stallkamraten Johnson.

”Nu är jag förbannad”

– Han testar verkligen mitt tålamod, den där 48:an. Det krävs ganska mycket för att göra mig arg, men nu är jag riktigt förbannad, sa Gordon i en tv-intervju efter loppet.

Johnson fick dock smaka sin egen medicin, han drogs in i en annan krasch och fick avbryta racet, men behåller trots allt ledningen i mästerskapet.

I stället var det Kevin Harvick som kunde vinna loppet med 11 hundradelar före Jamie McMurray. Det var Harvicks första seger efter 115 lopp utan vinst och han klättrade upp till andra plats totalt. Jimmie Johnson leder med 26 poäng före Harvick och Greg Biffle som är trea i tabellen.