Ekström kraschade i Nascargenrepet

Körde in i räcket
under tävling i går

Foto: AFP, Getty Images
Mattias Ekström gör Nascardebut i kväll. I går kraschade han i skyddsräcket under ett genrepslopp.
SPORTBLADET

Mattias Ekström kraschade i går när han värmde upp med ett lopp i en supportserie inför sin Nascardebut.

– Det var en bra erfarenhet för mig så länge det varade, säger Ekström.

Mattias Ekström värmde upp inför dagens Nascardebut med att köra i supportserien Nascar K&N Pro Series West igår. Bilen han körde har färre hästkrafter, mindre downforce och andra däck än bilarna som används i Sprint Cup där Ekström tävlar i kväll.

Körde in i räcket

Ekström kvalade in som elva och låg på tiondeplats i racet när han tappade bilen i en kurva på det tolfte varvet och studsade in i räcket. Ekström tvingades bryta efter denna incident, bilen fick plåtskador, men svensken klarade sig utan skador.

– Det var en bra erfarenhet för mig så länge det varade. Det var bra att få vara med om starten, köra runt på banan och känna hur bilen beter sig, förklarade Ekström för webbplatsen autosport.com efter loppet.

Respektfull Ekström

Under helgen på banan i Sonoma har Ekström noterat att Nascarförarna ger varandra mer utrymme än vad som är brukligt på de Europeiska racingbanorna.

– Kulturen är annorlunda här. Alla är snälla mot varandra och visar respekt. Jag kommer inte hit för att köra på någon. Jag ska försöka köra hela loppet utan att råka i trubbel, ta hand om däcken, köra smart och så hoppas jag att jag är med i slutet när alla börjar rejsa hårdare. Vilken position det kan innebära har jag ingn aning om, men det vore ju kul att göra ett bra resultat, säger Ekström.

I kväll kommer Ekström att starta från ruta 38 på gridden. Loppet sänds i Viasat Motor med start klockan 20.