”Det här var en helt annan värld än DTM”

Mattias Ekström positiv
efter sin Nascardebut

Foto: AFP, Getty Images
Mattias Ekström under ett depåstopp.
SPORTBLADET

Mattias Ekström tog chansen och satte sin prägel på Nascarloppet Toyota Save Mart 350.

Svensken var uppe i ledningen och hade något riktigt stort på gång när han blev knuffad av banan.

Det blev en debut med mersmak när Mattias Ekström provade på Nascar. Efter att ha startat från ruta 38 lyckades han ta sig upp i täten och han ledde loppet under tolv varv.

På varv 92 blev Ekström som låg elva knuffad av Brad Keselowski som inte ville släppa förbi svensken. Det slutade med att Ekström snurrade av och rasade ner till 34:e plats. Men när han kom ut på banan igen klättrade Ekström upp till 21:a plats.

Mycket plåtkontakt

– Allt motsvarade mina förväntningar. Det var tuff men sjyst racing och det var synd att vi inte kunde göra ett bättre resultat. Jag gjorde ungefär 50 omkörningar och hade kontakt med fler bilar än under tio år i DTM. Det är en helt annan värld och jag vill absolut komma tillbaka igen, säger Ekström i ett pressmeddelande.

Publiken och kommentatorerna hyllade Ekström efter debuten och Jimmy Elledge i Red Bullteamet var också mycket nöjd med svenskens prestation.

– Det var en ära att jobba med Mattias. Han hävdade sig bra idag, det undgick ingen i Nascar att han var här, men det var synd att vi inte kunde avsluta bättre, för det var han värd.