Hans bil brinner när halva fältet kraschar

Se stora kraschen ca en tredjedel in i klippet

SPORTBLADET

Nascarloppet på Daytona skördade många offer på det 148:e varvet när halva fältet fastnade i en masskrasch.

Värst var det för Mark Martin vars bil började brinna.

– Jag önskar att jag inte hade hamnat i den där kraschen, men det fanns inte en chans att jag hade kunnat ta mig därifrån, säger han till nascar.com.

Mark Martins bil fattade eld i den stora masskraschen vid Nascarloppet i Daytona.

En massiv krasch inträffade under Coke Zero 400 på Daytona. Först hade Kyle Busch tappat ledningen vid en tidigare smäll, men på varv 148 drogs halva fältet på minst 20 bilar in i en incident där Mark Martins bil fattade eld.

Fullt kaos

Det började med att Jeff Burton och Kurt Busch touchade varandra.

– Jag vet inte ens vad som hände. Busch och jag slog ihop och jag vet inte om det var mitt eller hans fel, men det var någon av oss som fick halva fältet att krascha, säger Burton till nascar.com.

När Burton och Busch dunsade mot varandra började bilarna bakom att bromsa och snart var kedjereaktionen ett faktum. Bilarna studsade mot varandra och skyddsmuren, de som kom bakom hann inte väja och mitt i tumultet började lågor slå ut från Mark Martins bil.

– Branden var utanför bilen, inte inuti. Det var inte så farligt som det såg ut, säger Martin till Nascar.com.

Harvick höll undan

Till slut fick han stopp på bilen och kunde dras ut av räddningspersonalen som släckte elden som hade spridit sig under motorhuven.

Manfallet blev stort, stjärnor som Jimmie Johnson, Ryan Newman, Joey Logano försvann och det tog cirka 20 minuter innan kaoset på banan var undanröjt. Ingen förare blev skadad och så småningom kunde Kevin Harvick vinna loppet.

ARTIKELN HANDLAR OM