Han kraschar så hårt att motorn lossnar

Frampartiet helt demolerat när Sadler for in i räcket

SPORTBLADET

Elliott Sadler hade tur, efter att ha kraschat så hårt i skyddsmuren att hela frampartiet i hans bil trycktes in och motorn lossnade, kunde Sadler ändå gå i från vraket oskadd.

Nascarloppet Sunoco Red Cross 500 i Pennsylvania försenades av regn och när loppet väl kom i gång så gick det ganska städat till, men på det 165:e varvet kom Jimmie Johnson åt Kurt Busch, vilket fick Busch att snurra i väg över banan. Han träffade Clint Bowyer två gånger innan han gick in i räcket, och Busch var arg som ett bi efter incidenten.

Busch i muren

– Jag blev påkörd, Jimmie Johnson körde rakt på mig, säger Busch till nascar.com.

Johnson bad om ursäkt över radion.

– Jag kom upp för att bumpdrafta honom och trycka honom framåt, så visst, vi hade kontakt. Han wobblade lite nä rjag tryckte till och sedan wobblade han lite mer innan han gjorde en långsam sväng och gick i muren. Det sista jag ville var att orsaka en krasch. Det känns inte bra men vi rejsade hårt allihopa, säger Johnson.

Motorn slets ur bilen

Men den som råkade värst ut var Elliott Sadler. Han blev påkörd bakifrån och snurrade av banan med sådan kraft att bilen gick rakt in i skyddsräcket, hela frampartiet trycktes ihop och motorn slets loss.

– Jag är okej, lite öm efter säkerhetsbältet. Smällen tog andan ur mig och det är definitivt den hårdaste krasch jag varit med om. Jag vet inte riktigt vad som hände. Några killar snurrade av, jag såg rök och började sakta av, men vem som än låg bakom mig gjorde inte det och körde in i baken på mig så jag for ut på gräset, säger Sadler till nascar.com.