En efterlängtad seger

Juan Pablo Montoya fick vinna på Watkins Glen

SPORTBLADET

Efter 113 lopp lyckades han.

Juan Pablo Montoya tog sin andra seger i Nascar.

– Det är fantastiskt, säger han.

Foto: AP
Montoya firar segern.

Den förre F1-föraren vann i Sonoma 2007 men sedan har det varit tufft i Sprint cup. Det tog 113 lopp innan han fick stå överst på prispallen igen.

Men i går vann han på Watkins Glen. Han körde suveränt i Heluva Good Sour Cream Dips och var i ledningen i 74 av 90 varv.

Stort försprång

Till slut hade Montoyas röda Chevrolet från Earnhardt/Ganassi fem sekunders försprång på Kurt Busch – och det är nästan en evighet i Nascar.

– Det är fantastiskt, vi har gjort så många fel och slarvat bort så många segrar och det har gjort att jag börjat känna mig frustrerad, men alla har kämpat. Det var hög tid för segern att komma nu och jag älskar det, säger colombianen till internationella medier.

Montoya har haft enormt mycket otur i år och efter helgen i Indianapolis där hans crewchief Brian Pattie bestämde sig för att byta alla däcken (till skillnad från de andra toppförarna som bara bytte två däck) och Montoya tappade flera placeringar innan han körde in i muren har det varit lite spänt.

– Vi körde riktigt smart och den här segern är väldigt viktig, säger Juan Pablo Montoya.

– Jag har gjort många misstag i år och det har skadat teamet. Det jobbar vi med nu, men allt har inte gått dåligt. Vi har lärt oss vad vi behöver göra för att få i hop en hel säsong och det är ett bra sätt att förbereda sig för nästa säsong.