Klüfts OS-öde avgörs på söndag

Foto: Jimmy Wixtröm
Carolina Klüft.
SPORTBLADET

På söndag avgörs om Carolina Klüfts kropp håller för OS i London.

Klüft ska då hoppa längd i finländska Kuortane efter en längre tids skadefrånvaro.

Carolina Klüft har plågats av en smalbensskada under sommaren. Bland annat missade hon EM i Helsingfors i månadsskiftet juni/juli. Klüft är anmäld till OS i London, men skadeläget har gjort hennes medverkan osäker. Sedan en tid tillbaka har det därför stått klart att tävlingen i finländska Kuortane på söndag blir ett avgörande test för 29-åringen, som har ett OS-guld från 2004 i sjukamp.

– Jag har inte haft jättemycket kontakt med "Carro" de sista veckorna, men jag vet att hon har kunnat träna så pass mycket och bra att hon är redo att tävla på söndag, säger friidrottens förbundskapten Stefan Olsson.

”Fullt fokus”

Om Klüft missar OS har Stefan Olsson ingen vetskap om vad som händer med resten av tävlingssäsongen för Klüfts del. I augusti och september avgörs bland annat SM och Finnkampen.

– Vi pratade om det där lite för några månader sedan, när vi var på läger i USA. Då hade jag uppfattningen att "Carro" ville avsluta säsongen med SM och Finnkampen. Men det var ett tag sedan. Sista månaden har det ju varit fullt fokus på London, säger han.

I Kuortane får Klüft sällskap av bland annat längdhoppskollegan Michel Tornéus.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM