Megastjärnor till OS-invigningen

Några av historiens största väntas dyka upp på fredag

Muhammad Ali.
SPORTBLADET

Fredagens OS-invigning blir en stjärnparad av stora mått.

Hemlighetsmakeriet är stort kring evenemanget, men några av namnen som sägs dyka upp är Muhammad Ali, Michael Jordan och David Beckham.

London har drabbats av OS-feber.

Och med dagar kvar till invigningen börjar detaljerna om spektaklet att sippra ut i brittisk media.

Nu hoppas arrangörerna att 70-årige boxningslegendaren Muhammad Ali, som tände OS-elden i Atlanta 1996, kan medverka på Olympiastadion.

– Det finns ett frågetecken kring honom på grund av hans hälsa. Han är svag men skulle älska att vara med. Han har mycket kärlek för Storbritannien, säger en källa till Daily Mirror.

Det är 28 år sedan Ali, OS-guldmedaljör i Rom 1960, diagnostiserades med parkinson. Han lever nu ett tillbakadraget liv i Scottsdale, Arizona.

”En ära att vara involverad”

Fotbollsstjärnan David Beckham petades ur Storbritanniens OS-trupp. Men nu bekräftar 37-åringen själv att han har tilldelats en roll under invigningen.

Fast mer än så kan han inte avslöja.

– Det är en ära att vara involverad eftersom jag var med i början av den här processen för sju år sedan, säger han till AP.

Beckham säger sig också vara full av beundran för Muhammad Ali.

– Han har stått för så många otroliga saker i sitt liv, oavsett om det var i ringen eller utanför den. Han är en fantastisk man.

Andra stjärnor vars namn har nämnts i samband med invigningen är långdistanslöparen Haile Gebrselassie, simmarna Mark Spitz och Michael Phelps, samt gymnasterna Nadia Comaneci och Olga Korbut.

Oscarsbelönade Danny Boyle, mannen bakom filmer som Trainspotting och Slumdog Millionaire, står för regin.