Rolf-Göran: ”Det är hedrande”

Sportbladet mötte upp nya fanbäraren vid flygplatsen

1 av 6 | Foto: Bildbyrån
Här anländer Rolf-Göran Bengtsson till Heathrows flygplats utanför London.
SPORTBLADET

LONDON. Ryttaren Rolf-Göran Bengtsson, 50, får hedersuppdraget att bära den svenska fanan på OS-invigningen.

Sportbladet träffade Sveriges nya fanbärare direkt efter att han landat på Heathrows flygplats på torsdagskvällen.

– Det känns jättekul och hedrande, säger Rolf-Göran Bengtsson till Sportbladet.

SOK:s ordförande Stefan Lindeberg motiverar varför Rolf-Göran Bengtsson får uppdraget:

– Han är rankad etta i världen och visar att ridsport är elitidrott på absoluta toppnivå. Han är en förebild som betyder oerhört mycket för ridsportens utveckling.

Rolf-Göran Bengtsson, som tog silver i senaste OS och som vann Jerringpriset i fjol efter sitt EM-guld, kunde tyvärr inte närvara när beskedet levererades till den svenska presskåren i OS-byn.

– Rent tekniskt kunde vi inte lösa det, han landar först i kväll, säger Lindeberg.

”Hoppats lite grann”

Sportbladet mötte upp Rolf-Göran Bengtsson som landade vid Heathrow under kvällen. Då hade beslutet ännu inte meddelats. När beskedet kom strax efter klockan 20 ringde Sportbladet upp Rolf-Göran Bengtsson och berättade att det blivit officiellt att han blivit vald till fanbärare. Då satt Rolf-Göran Bengtsson i en bil på väg från flygplatsen till London. Han blev väldigt glad.

– Jag har inte riktigt trott på någonting, men jag har hoppats lite grann, säger han till Sportbladet.

Förberedelserna inför OS har gått planenligt.

– Casall har fått lite vila och är nu aktiv och på hugget. Vi har hoppat här hemma och han känns mycket bra och i god form, säger han i ett pressmeddelande.

FAKTA

Svenska fanbärare på senare år

1980 i Moskva: Stig Pettersson, funktionär, friidrott.1980 i Lake Placid: Eva Olsson, skidåkning.1984 i Los Angeles: Hans Svensson, rodd.1984 i Sarajevo: Mats Waltin, ishockey.1988 i Seoul: Agneta Andersson, kanot.1988 i Calgary: Thomas Wassberg, skidåkning.1992 i Barcelona: Stefan Edberg, tennis.1992 i Albertville: Tomas Gustafson, skridsko.1994 i Lillehammer: Pernilla Wiberg, skidåkning.1996 i Atlanta: Jan-Ove Waldner, bordtennis.1998 i Nagano: Torgny Mogren, skidåkning.2000 i Sydney: Anna Olsson, kanot.2002 i Salt Lake City: Magdalena Forsberg, skidskytte.2004 i Aten: Lars Frölander, simning.2006 i Turin: Anja Pärson, skidåkning.2008 i Peking: Christian Olsson, friidrott.2010 i Vancouver: Peter Forsberg, ishockey.