Svenskduon ställs mot Djokovic direkt

”Det här är oerhört inspirerande”

Foto: BILDBYRÅN OCH AFP
Johan Brunström/Robert Lindstedt.
SPORTBLADET

I singel är han kanske världens bästa spelare.

I dubbel finns trots allt svagheter hos Novak Djokovic.

Det är de Johan Brunström/Robert Lindstedt ska hitta på söndag.

Vid 32 år (Brunström) och 35 (Lindstedt) års ålder gör de båda nu OS-debut. Med sig i bagaget har de bara en match ihop och dessutom, de ställs mot världstvåan Novak Djokovic och Viktor Troicki (rankad 31:a)

Vad finns det då som talar för OS fortsätter även efter söndag för dubbelparet?

– När jag sett Djokovic spela så har han inte samma blick för dubbelspelet som för singel och det hör ju ihop med att han inte spelar dubbel så ofta. Det gäller att försöka ta honom olika felslag, säger Lindstedt till TT.

Väldigt allround

– Djokovic är ju väldigt allround så är det sällan att han står stilla vid nät så det blir annorlunda volleyspel än i vanlig dubbel, säger Brunström.

En ranking på 541 i dubbel skvallrar om hur mycket Djokovic ägnar sig åt dubbel. Samtidigt har den karismatiske serben ett stort hjärta för sitt hemland och i princip alltid ställt upp för Serbien i Davis cup-sammanhang, något som till exempel Rafael Nadal och Roger Federer allt som oftast inte gjort.

Fullt fokus

Det talar också för att Djokovic/Troicki kommer att gå in med fullt fokus även på dubbeln och inte bara singelspelet.

– Vi har sett dem stå och träna enbart dubbel i en 1,5 timme, säger Lindstedt.

TT: Med så lite spel ihop, vem av er får styra på planen?

– Jag har ju lite mer rutin än Johan så det kan vara situationer där jag känner mig mer bekväm. Där får jag styra. Å andra sidan – har jag en skitdålig dag så får Johan steppa upp.

Johan Brunström:

– Det här är oerhört inspirerande. Davis cup och det här...jag älskar lagkänslan och kämpa för fler än oss bara själv. Det ska bli skitkul.

Tobias Österberg/TT