”Poängen kan man aldrig göra något åt”

Alderteg nöjd – trots domarnas låga poäng

SPORTBLADET

LONDON. Jonna Adlerteg gjorde en fin barrserie och låg kring personbästa i hopp.

Den svenska gymnasten var nöjd efter OS-premiären - även om poängen blev lägre än väntat.

– Vi är medvetna om att domarna är snäppet hårdare i första subdivisionen. Sen är det ett OS och det gör att de lägger ribban lite högre, säger hon.

Klockan 05.20 i morse ringde väckarklockan.

Efter en lång rad förberedelser och en strulig, nervös uppvärmning kunde Jonna Adlerteg gå in på North Greenwich Arena i Londons utkant.

Hjärtat slog, hon var nervös och fokuserad men inledde med en fin barrserie i damgymnastikens kval.

Mest nöjd med hopp

Hennes poäng 13,933 var en av morgonens högsta.

Men ändå kunde Jonna Adlerteg fått högre poäng.

– Det var bra, jag fick en poäng som var hyfsat likt där jag brukar ligga. I vanliga fall kanske jag hade legat lite över 14.., säger hon.

Efter barr var Jonna Adlerteg mest nöjd med sitt hopp, som gav 13,600 poäng.

– Hoppet var jättebra, där fick jag även en bra poäng, de var lite snällare…. Där låg jag kring mitt personliga rekord, säger hon.

En liten miss i fristående hade hon överseende med och att hon stod kvar på bommen när hon för ett ögonblick förlorade balansen var betydelsefullt.

- Jag tycker att jag gjorde en bra bomserie, det kändes som jag hade kunnat legat kring 13, men låg väl på 12,2 nu. Det var lite tufft. Men det känns väldigt viktigt, om man faller är det inte så kul då känns det jobbigt. Det känns bättre att jag klarade serien, säger hon.

”Kan inte göra något åt poängen”

Jonna Adlerteg fick totalpoäng 52,199 och vilken placering det räcker till får vi veta sent i kväll när alla gymnaster kvalat klart.

Men för Jonna var inte poängen utan prestationen det viktigaste. Hon är 17 år och har sitt stora mål satt till OS 2016.

Vad säger du om domarna?

– Det kändes lite tråkigt att inte få göra de poängen som man tänkt, men jag är väldigt nöjd med min prestation. Poängen kan man aldrig göra något åt, det enda man kan göra är sitt bästa och det tycker jag att man gjorde, säger Jonna.

Efter tävlingen stannade den svenska gymnasten kvar i hallen.

För att inspireras inför sin fortsatta satsning.

– Jag har fått en tävling i bagaget och varje sådant här stort mästerskap har sin egen cykel, vi har tränat på det här sedan i januari.

– Jag har lärt mig att kunna fokusera fast det är väldigt mycket publik. Det var lite struligt i träningshallen innan så jag har lärt mig att jag kan göra en bra tävling även om är lite nervös innan, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM