Läktarna ekar tomma under London-OS

Den olympiska bossen ger bort gratis biljetter till lärare, militärer och studenter

SPORTBLADET

Idrotter som tennis, gymnastik och simning har bara haft halvfulla läktare hittills under OS.

Ämnet är känsligt, eftersom flera hundratusen inte har lyckats få biljetter till mästerskapet.

– Det är en skandal. De bör ge biljetter till den lokala befolkningen, säger journalisten Peter Dominiczak på tidningen London Evening Standard.

Nyheten om de tomma platserna på OS har fått en del uppmärksamhet i tidningar på nätet i Storbritannien.

Under lördagen var det dessutom en demonstration i East London för att OS ska ha blivit en lekplats för de rika.

Nu har den olympiska ordförande, Sebastian Coe, börjat ge bort gratis biljetter till bland annat lärare för att fylla upp publikplatserna under OS.

– Folk är arga, så det är rätt sak att göra, men arrangörerna borde ha tänkt på det flera månader sedan, säger journalisten Peter Dominiczak på tidningen London Evening Standard.

Sebastian Coe hade lovat att de inte skulle uppleva samma situation som i Peking, där många av tävlingarna var halvfulla. Men hittills har inte Coe levererat löftet.

– Problemet kommer att försvinna så småningom. Tomma läktare är normalt i början av spelen men visst tar vi det ändå på allvar, säger han till VG Nett.

Sponsorer har inte hämtat sina biljetter

Ett annat problem är att sponsorer har tilldelats åtta procent av de 8,8 miljoner biljetterna men en del har misslyckats med att hämta ut dem. Coe hade först sagt att han skulle namnge dessa men ändrade sig under söndagens presskonferens och kommer inte klandra dem.

För att undvika tomma sektioner tipsar Coe istället att det kan vara bra att vanliga fans uppdaterar sina biljetter till VIP-biljetter i stället.