Tappade nycklar skakar om OS

Både Wembley Stadium och Wimbledon kan få oväntade besök

SPORTBLADET

LONDON. Nycklar till Wembley Stadium och Wimbledon har försvunnit.

Scotland Yard har kopplats in i jakten men har ännu inga spår.

Nu hotas säkerheten kring OS-arenorna.

Personalen på Wembley upptäckte att en uppsättning nycklar var försvunna vid en rutinkontroll i tisdags, skriver Daily Mail. Scotland Yard kopplades omedelbart in, men har inga spår efter de specialtillverkade lasernycklarna.

- Polisen larmades klockan 12.30 förra tisdagen om att nycklar försvunnit på Wembley Stadium. En styrka närvarade vid arenan för att hjälpa till i sökandet efter de försvunna föremålen men ingenting

hittades. Polis hittade inga bevis för att något brott ägt rum, säger en talesperson för London-polisen till Daily Mail.

Polisen rasar mot tabben

Enligt Daily Mail har även en uppsättning säkerhetsnycklar till Wimbledon försvunnit de senaste 48 timmarna.

- Att säga att det här är det största av alla tabbar är en underdrift.

Poliserna är rasande över att deras tid slösas med så här. Det härhandlar om högteknologiska lasernycklar som kostar upp till 450 000 kronor per uppsättning eftersom de inte kan kopieras. Det är samma typ som används i fängelser, säger en källa till Daily Mail.

Wimbledon hotar stämma företaget

Enligt tidningen överväger nu Wimbledon att stämma säkerhetsföretaget som man anklagar för blundern.

Skyddsbolaget G4S som kontrakterats för att ha hand om säkerheten kring OS har redan fått stor kritik för sitt misslyckande att rekrytera tillräckligt många vakter till arenorna. Brittiska armén har tvingats extrainkalla soldater för att täcka upp för G4S:s fiasko.

Men säkerhetsbolaget vill inte ta ansvar för de borttappade nycklarna.

- Vi har inga uppgifter om några borttappade nycklar. G4S innehar inga viktiga nycklar. Säkerhetscheferna vid varje arena är anställda av Locog, säger en talesperson för G4S och hänvisar till bolaget som är

huvudansvariga för hela OS-arrangemanget.