Dag för dag: Här är våra OS-medaljhopp

Torsdag 2 augusti:

SPORTBLADET

21.34: Simning, 100 frisim, damer:
Kommentar: Jodå, formen kan komma tillbaka snabbt i simning. Har inte inledningen knäckt Sjöström så kan faktiskt Sarah hota om en medalj på 100 fritt. Men då ska det till en ordentlig nytändning.

Fredag 3 augusti:

10.30: Rodd, singelsculler, herrar:

Kommentar: En förkylning hindrade Lassi Karonen i OS-finalen i Peking. Nu får han en ny chans. Imponerade i försöken och kan definitivt slåss om en medalj.

Lördag 4 augusti:

10.00: Triathlon, damer:

Kommentar: Lisa Nordén har slagits i toppen av världscuptävlingarna under året. Två i Kitzbühl så sent som i juni. Dock skadeproblem i uppladdningen.

13.30: Rodd, singelsculler, damer:

Kommentar: Frida Svensson har en sjunde och en åttonde plats på OS sedan tidigare. Men VM-guldet 2010 skvallrar om medaljläge.

20.30: Simning, 50 frisim, damer:

Kommentar: Kommer hon till start? Har hon konserverat någon slags form? Frågorna är många kring Therese Alshammar, men tills de är besvarade lever medaljhoppet kvar.

20.55: Friidrott, Längdhopp, herrar:

Kommentar: Svenskt rekord innan OS och Michel Torneus kan faktiskt med en fullträff vara och nosa på de allra ädlaste medaljerna. Ett getingbo!

Söndag 5 augusti:

13.00: Segling, Starbåt, herrar:

Kommentar: OS-veteranen Fredrik Lööf och Max Salminen ligger trea efter fyra seglingar. Rutinerade Lööf och unge Salminen kan mycket väl slåss om medaljerna i den ovissa klassen när allt avgörs på söndag.

13.00: Tennis, herrar dubbel

Kommentar: Robert Lindstedt och Johan Brunström öppnade bra mot Djokovic och Troicki. Kan följa upp Simon Aspelin och Tomas Johanssons OS-medalj från Peking.

20.00: Simhopp, 3-meterssvikt, damer:

Kommentar: Anna Lindberg är regerande Europamästare och i sitt livs form, kan räcka hela vägen upp till pallen även på OS.

Måndag 6 augusti:

14.00: Ridsport, lagtävling hästhoppning

Kommentar: Rolf-Göran Bengtsson anför ett lite skadeskjutet lag. Men kan Henrik von Eckerman och Jens Fredricsson hoppa på toppen av sin förmåga finns det bra chanser.

Tisdag 7 augusti:

11.00: Dressyr, lagtävling:

Kommentar: Mycket hänger på tredjekortet Minna Telde. Kan hon lösa en bra ritt så är det ordentligt medaljläge för dressyrlaget.

19.25: Brottning, 96kg, herrar:

Kommentar: Jimmy Lidberg är vår klart starkaste herrbrottare. Nära VM-guld i fjol!

Onsdag 8 augusti:

10.30: Kanot, K1 1000m, herrar:

Kommentar: Anders Gustafssons paraddistans 500 meter är struken från OS-programmet. Men är defintivt en stark kandidat även på dubbla distansen.

11.16: Kanot, K2 1000m, herrar:

Kommentar: De tog Sveriges senaste OS-guld. Nu, 8 år senare, gör Henrik Nilsson och Markus Oskarsson ett nytt försök att bli historiska. Bäst när det gäller!

13.00-17.35: Hästhoppning, individuellt:

Kommentar: Utanför simbassängen kanske Sveriges starkaste medaljkort. Ska Jerringspris-segraren Rolf-Göran bli en kandidat att försvara det priset?

13.00-19.00: Segling, 49:er:

Kommentar: Jonas von Geijer och Niclas Düring var på förhand inga stora medaljnamn. Men efter de två första seglingarna ligger duon tvåa. Många seglingar kvar, men medaljhoppet finns trots allt.

Torsdag 9 augusti:

13.30: Dressyr, indivudellt:

Kommentar: Patrik Kittel slutade EM-trea i fjol. Startfältet inte så mycket tuffare på OS. Bronschans!

18.15: Boxning, 75 kg, damer:

Kommentar: Anna Laurell har samlat EM och VM-medaljer. Bra läge för en olympisk dito nu.

19.15: Brottning, 55kg, fristil damer:

Kommentar: Sofia Mattsson har stor press på sig efter att ha fått platsen i stället för Ida-Theres Nerell. Finalläge!

14.00/20.45: Fotboll, damer:

Kommentar: Ja under torsdagen avgörs både brons och final i damfotbollsturneringen. Kan Dennerbys gäng försvara eller till och med uppgradera bronset från VM?

ARTIKELN HANDLAR OM