Japan får möta Brasilien i kvarten

Storbritannien besegrade brasilianskorna

Foto: Getty
Japan spelade 0-0, men Storbritanniens skrällseger mot Brasilien innebär att Japan nu får möta Brasilien i kvarten.
SPORTBLADET

Japan spelade oavgjort mot Sydafrika och det spekulerades i att de regerande världsmästarna inte gick för fullt för att få möta Storbritannien i kvartsfinalen.

Men hemmanationen besegrade överraskande Brasilien i sista omgången - och därmed blir det Brasilien-Japan i kvartsfinal.

Det har räknats poäng hit och dit inför den sista omgången av OS-fotbollen. De flesta var överens om att det skulle vara bäst för lagen i Grupp F, Sverige och Japans grupp, att sluta tvåa, eftersom den nationen förmodligen skulle få Storbritannien i kvartsfinal. Men kvällens resultat visar att det inte alltid blir som man tror.

1-0 till Storbritannien

Sveriges kryss mot Kanada räckte till gruppseger eftersom tredjerankade Japan bara fick oavgjort mot Sydafrika, 61:a på världsrankingen. De regerande världsmästarna ställde över flera ordinarie spelare och det spekulerades i att Japan inte gick för fullt för att få möta Storbritannien i kvartsfinalen, som då såg ut att sluta tvåa i Grupp E.

– Jag kan bara ta hand om mitt lag. Jag lämnar det till er att tycka något om..., sa Sveriges förbundskapten Thomas Dennerby till Sportbladet om Japans resultat.

Men Storbritannien besegrade överraskande Brasilien med 1-0 i sista omgången och vann därmed grupp E, med Brasilien som tvåa. Det betyder att Japan nu får Brasilien i kvartsfinalen.

FAKTA

Så spelas kvartsfinalerna.

Sverige-Frankrike

USA-Nya Zeeland

Brasilien-Japan

Storbritannien-Kanada