Tornéus klar för längdfinal

Klarade 8.03 redan i första försöket

SPORTBLADET

LONDON. Michel Tornéus, 26, slog till med 8.03 meter redan i första hoppet i kvalet.

Nu ser han fram emot final i morgon kväll.

– Det är bara fullt ös, säger han.

Michel Tornéus, som i juli slog Mattias Sunneborns 16 år gamla svenska rekord då han hoppade 8.22 meter, visade att formen sitter i när längdkvalet avgjordes i kväll.

Tornéus slog till med 8.03 redan i första försöket, en längd som bara var sju centimeter ifrån kvalgränsen.

– Det var ett bra hopp. Jag var en av få som hade tur med vindarna i början. Jag kände direkt att det här bör räcka till final, säger han.

Dock kunde inte Tornéus andas ut direkt. Det var inte helt säkert att 8.03 skulle räcka för final och därför testade han ett andra hopp också som bara blev 7.49.

– Jag stod och velade för om jag skulle fortsätta hoppa eller inte. Någonstans bestämde jag mig för ett hopp till. Tyvärr spände jag mig, så det blev ett riktigt dåligt hopp.

”Topp åtta”

Tornéus valde sedan att stå över det tredje hoppet och kände sig säker på en finalplats.

– Jag låg femma efter två omgångar och såg hur de andra killarna hoppade så då kändes det lugnt.

26-åringen blev till slut sexa och kommer hoppa finalen kl 20.55 i morgon tillsammans med elva andra.

– Det känns bra, jag är jävligt nöjd. Det är en öppen final, även om det finns vissa killar som har lite favoritstämpel på sig. Men mitt mål är att komma topp åtta.

Taktiken?

– Det är fullt ös bara. Det är allt jag kan göra, det är bara att satsa allt. Jag ska försöka att inte komma långt bak på plankan utan vara aggressiv.

Tornéus hoppas kunna dra nytta av den kokande stämningen på Olympastadions läktare.

– Det är verkligen grymt, hade jag varit engelsman hade det varit ännu roligare. De är helt galna. Får jag med mig en sektion i morgon så kan det bli riktigt bra drag.

Av startfältet i finalen var det bara två hoppare som klarade kvalgränsen på 8.10. Marquise Goodwin, USA, och Mauro da Silva, Brasilien, hoppade 8.11.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sommar-OS