”Det är hopplöst att hitta byxor”

Tysken med jättelåren om sina vardagsproblem

1 av 5 | Foto: TWITTER/SPLASH NEWS
SPORTBLADET

Robert Förstemann, 26, måste vid det här laget ha OS mest kända lår.

Men även om de hjälpte honom att trampa hem ett brons medför de samtidigt stora problem.

– Det är hopplöst att hitta byxor. Jag hatar det, säger tysken till VG.

Hans lår blev OS kanske största snackis under ett par dagar. Huvudpersonen själv, Robert Förstemann, fattade inte själv hur stor uppmärksamhet hans vältränade ben fått.

– Det har varit massor av reaktioner ifrån hela världen. Jag var verkligen överraskad. Jag visste inte att bilden låg på internet. Vi gjorde det på kul i OS-byn bara. Två dagar senare var det ute, säger han till VG.

Den tyske velodromcyklisten fick ett lyckosamt OS där han som reserv fick chansen i lagtävlingen – och vann brons.

– Ja, som du ser har jag vältränade ben. Jag var reserv i lagsprinten. Jag fick beskedet av tränaren en halvtimme innan loppet att jag skulle vara med. Jag hade tur, men det var tufft för mig, eftersom jag var sliten efter träningen, men jag tror att de stora låren hjälpte mig.

”Hopplöst att hitta byxor”

26-åringen, som enligt egen uppgift tar 640 kilo i benpress, kan nu resa hem med en olympisk medalj i bagaget. Men även om de stora låren hjälpte honom att cykla hem bronset kan de även medföra problem i vardagen.

– Det är hopplöst att hitta byxor. Jag hatar det. De säger att det ska finnas byxor till mig och att det inte ska vara några problem, men när jag provat tio par förstår de att det är ett stort problem, säger tysken till VG. 

ARTIKELN HANDLAR OM

Sommar-OS