Anlände till OS och föll i tårar

Foto: GETTY
Lolo Jones.
SPORTBLADET

Lolo Jones tid fram till OS har kantats av kontroverser.

Väl på plats i Sotji föll hon i tårar – men inte för att hon var ledsen.

– Jag är verkligen tacksam mot mina lagkamrater. Jag är på väg att gråta för att de verkligen gav mig en nystart, säger hon till nyhetsbyrån AP.

Förre häcklöparen Lolo Jones, 31, har gjort en kometkarriär sedan hon sadlade om till bob, men när hon tog en av tre platser som bromsare i USA:s OS-trupp rasade Emily Azevedo, 30, och Katie Eberling, 25, som petades.

– Jag borde ha jobbat hårdare på att få Twitter-följare än att få muskelmassa, sa Emily Azevedo syrligt.

”Blivit överkörd”

Nu ger Lolo Jones sin syn på saken och drar en parallell till kritiken hon fick för att hennes popularitet sköt i höjden under sommar-OS i Peking och London trots att hon misslyckades att ta medalj.

– Jag var inte beredd på det då... Och jag såg absolut inte kritiken komma den här gången. Men det är tungt när man inte tas ut i ett lag, säger Jones.

Hon berättar att hon blev deprimerad efter fiaskot i London och rasade i vikt.

– Jag har körts över av medierna så många gånger. Jag har till och med blivit överkörd av mina lagkamrater i friidrott, säger hon.

”Du är en av oss”

Med det i bagaget var det en lättnad att träffa sina nya lagkamrater i boblaget. Elana Meyers och Jazmine Fenlator blev snabbt hennes nya vänner.

– När jag gick in i träningsarenan tog de mig under sina vingar trots att de inte kände mig och sa ”Du är en av oss”.

Då rann tårarna på Jones, enligt AP.

– De accepterade, omfamnade och lyfte upp mig redan från första veckan. Jag tror verkligen att dina största misslyckande i livet kan vara den bästa motivationen för att göra något fantastiskt. Jag är inte villig att ge upp.

ARTIKELN HANDLAR OM