”Våningssängar, sovsal och de delar badrum”

Ingen lyx för Kanadas hockeystjärnor i OS

Foto: TWITTER (@SWhyno)
SPORTBLADET

Så här ska Kanada bo under jakten på ett OS-guld.

Långt ifrån superstjärnornas vardagliga lyx.

Förre NHL-tränaren Kevin Dineen jämför boendet i Sotji – med Sarajevo-OS 1984.

– Det är ganska lika, säger Dineen, nu förbundskapten för Kanadas damer.

När Kanadas OS-herrar i hockey anländer till Sotji kommer nog många att få en chock.

Rummen spelarna ska bo i under spelen är nämligen långt ifrån den lyx och glamour de är vana vid under sina bortaresor i NHL.

Nu kommer Sidney Crosby och övriga kanadensiska superstjärnor att få trängas – i ett rum med tre sängar intill varandra.

Långt ifrån lyxen

"De kommer att ha en fantastisk utsikt över Svarta havet, men boendet i den olympiska byn i Sotji är grundläggande. Två eller tre spelare delar ett rum, de måste sova i tre enkelsängar, våningssängar eller en sovsal och dela samma badrum", skriver Winnipeg Free Press efter att kanadensisk media fått access till hockeylandslagets hotell på tisdagen.
"Det är inte 'Motel 6', men det är långt ifrån 'Ritz-Carltons' och andra lyxhotell Sidney Crosby och hans lagkamrater är vana vid", fortsätter tidningen i sin beskrivning.

Samma standard på OS-boendet har även landets damlandslag i hockey – som redan anlänt till Sotji.

– Vi ordnade dock så att sängarna inte står sida vid sida i vårt rum. Jag tror att min säng står i köket just nu, säger målvakten Shannon Szabados till Winnipeg Free Press.

Jämför med Sarajevo-OS

Förbundskaptenen Kevin Dineen tycker att rummen är funktionella, men omoderna, och jämför med boendet när han själv spelade OS-hockey – i Sarajevo 1984.

– Det är ganska lika, säger Dineen.

– Jag såg att det skrevs om att skulle finnas två toaletter intill varandra i samma badrum. Då tänkte jag; "Verkligen? Seriöst?".

ARTIKELN HANDLAR OM