Bisarra OS-rekordet – redan före invigning

100 000 kondomer beställda till OS-byn – 43 per tävlande

SPORTBLADET

SOTJI. Det är inte bara tävlingsinsatserna som OS-deltagarna fokuserar på under mästerskapet.

Enligt TMZ har arrangörerna beställt 100 000 kondomer till OS-byn.

– Det som händer i OS-byn, det stannar i OS-byn, säger förre alpinisten Emily Brydon.

Det är ingen ny företeelse att det går vilt till i OS-byn under mästerskap. Inför OS i Sydney 2000 beställdes 70 000 kondomer till OS-byn, men det räckte inte så arrangörerna har sedan dess beställt 100 000 till varje mästerskap.

I London i senaste OS slogs dock ett nytt rekord – 150 000 kondomer fördelat på 10 800 tävlande, det vill säga runt 14 kondomer per person.

Enda rådet – kondomer

– Eftersom det handlar om en ”once in a lifetime-upplevelse” vill du få med dig så många goda minnen som möjligt, oavsett om det gäller sex, festande eller på arenorna. Jag har sett folk som haft sex ute i det fria, på gräsmattor och mellan byggnaderna, sa USA:s fotbollsmålvakt Hope Solo.

Inför sommar-OS i London berättade Ronda Rousey, judo, att det viktigaste en tävlande ska komma ihåg är att använda kondom:

– Det är många vackra människor i sitt livs form, från världens alla hörn, som strålar samman på en liten yta. Mitt enda råd är... kondomer!

”Drev bordell i OS-byn”

I Sotji är det dock ”bara” 2 284 tävlande (1 717 män och 1 167 kvinnor) och då har antalet kondomer minskat tillbaka till 100 000. Det betyder dock mer än 43 kondomer per person.

– Fördelningen av kondomer i OS-byn är en del i IOK:s engagemang för att förhindra spridning av HIV och aids, säger en talesperson för IOK till TMZ.

Men det där som Emily Brydon har sagt, att inget sipprar ut från OS-byn, stämmer inte riktigt.

Josh Lakatos, som tävlade i skytte i OS 2000, har berättat en galen historia från Sydney:

– Jag drev en bordell i OS-byn! Jag har aldrig sett så mycket sedeslöshet.

ARTIKELN HANDLAR OM