”Men vi blev i alla fall klara i tid...”

Välkomna till världens dyraste olympiska spel

1 av 10 | Foto: TWITTER
Viasat uppmärksammar de nya toaletterna.
SPORTBLADET

Välkomna till världens dyraste OS.

För de 342 miljarder kronor Ryssland pumpat in i Sotji-spelen fick de en halv toa, hål i marken, fallfärdiga hotell och spraymålade gräsmattor.

Nu skrattar hela världen åt kaoset.

”Varje gång jag kliver ut har det hänt något nytt utanför min hotelldörr. Detta= liten brand eller bara skräp?”, skriver Viasats Frida Nordstrand på som nu installerat sig i Sotji. Men hon är lång ifrån ensam.

Byggena försenade

Ryssland har byggt pampiga vägar och arenor till spelen vars nota enligt BBC landat på 342 miljarder kronor. Det gör OS i Sotji till det dyraste någonsin. Men när tävlingarna nu ska dra igång är långt ifrån allting klart.

De jättelika byggprojekten har försenats av korruption och när arbetarna nu tvingats stressa klart allting så blir lösningarna minst sagt kreativa.

Flaska istället för kran

SVT:s Marie Lehmann har fått en dörrstopp precis framför sin toalettstol och Viasat rapporterar också om en toalettstol som byggts halvvägs in i väggen. Den lustiga kan spekulera i en kreativ lösning för att rummet på andra sidan väggen också ska kunna åtnjuta bekvämligheten av en toalettstol till priset av en.

Ett helt eget twitter-konto har nu skapats som helt ägnar sig åt byggtabbarna i Sotji. Under etiketten @ProblemsSochi kan följarna de nedfallna lampor, brandslangar på toaletter, pissoarer utan anslutning, stora hål i marken, spraymålade gräsmattor, vattenflaskor istället för vattenkranar och minst sagt spartanskt inredda hotellrum.

ARTIKELN HANDLAR OM