Mårts: Han går inte att ersätta

Foto: BILDBYRÅN
Pär Mårts.
SPORTBLADET

SOTJI. Pär Mårts hade precis landat i Sotji.

Då kom mardrömsbeskedet.

– Klart att vi inte kan ersätta Henrik Sedin, säger Tre Kronors förbundskapten.

Strax före midnatt lokal tid kom Pär Mårts ut i ankomsthallen på flygplatsen i Sotji. En kort stund senare kom beskedet han absolut inte ville ha. Henrik Sedins revbensskada vill inte läka och Tre Kronors förstecenter tvingas tacka nej till OS.

Mårts fick beskedet strax efter att han hade svarat på frågor från det svenska medieuppbådet i ankomsthallen.

– Det är naturligtvis ett jättestort avbräck för oss och jag lider med Henrik som nu inte får möjlighet att vara med här i Sotji, säger Pär Mårts sedan han fått beskedet.

”Det är inte samma”

På Sportbladets fråga om det går att ersätta Henrik Sedin svarar Mårts:

– Med en till spelare går det, men det är inte det samma. Jag menar, Henrik är en riktig kaliber som levererar och kan göra det där extra. Klart att vi inte kan ersätta honom som spelare. När han dessutom har sin bror Danne med sig och de två hittar varandra överallt så är det något annat som måste hända. Det är naturligtvis inte bra att han tvingas tacka nej.

Måste hitta ersättare

Pär Mårts sa innan beskedet att han var beredd att sträcka sig långt och lämna dörren öppen ända in i OS-turneringens slutspel för att få med Henrik Sedin. Nu blir det inte ens aktuellt. I stället måste Mårts ut och hitta en ersättare för Vancouverforwarden.

– Jag kommer att ägna några timmar i natt på att söka ersättaren och hoppas kunna komma med ett besked under fredagen, säger Mårts i ett pressmeddelande.

ARTIKELN HANDLAR OM