Tvingades lotta om efter dockdragning

Störtloppslottningen gick fel: ”Alla är mänskliga”

Foto: AFP
SPORTBLADET

SOTJI. Åkarna har redan kritiserat den farliga backen.

När startordningen sedan skulle dras blev allt fel – och störtloppet fick lottas om.

– Jag måste skratta åt det, säger tävlingschefen Günhter Hujara.

Bode Miller sa efter lördagens träningsåk att störtloppsbacken i Sotji kan döda åkarna. Flera andra stjärnor har också kritiserat backen för att vara farlig.

När startordningen för söndagens störtlopp sedan skulle lottas, med hjälp av små ryska dockor, kom nästa problem. Amerikanen Marco Sullivan, som var nära att krascha allvarligt, på dagens träning drogs som elva.

Problemet? Italienaren Peter Fill hade samma startnummer.

USA:s coach Sasha Rearick ropade direkt på omlottning. Så blev det också. Många av toppåkarna, som ska skulle starta mellan nummer 8 och 22, fick i stort sett samma nummer.

”Ett mänskligt misstag”

Miller, som varit snabbast under två av träningsåken, gick från plats 12 till 15 och Aksel Lund Svindal från 21 till 18. Millers lagkamrater Steven Nyman och Travis Ganong lottades som etta och sjua vilket innebär att de nu kommer att kunna skicka banrapporter via radion upp till Miller.

Men alla var inte nöjda över den nya lottningen. Kanadas Manny Osborne-Paradis som hade startnummer fyra tvingas nu starta som 28:e åkare. Kanadas landslagschef försökte stoppa omlottningen, men svarade inte i tid.

– Om ni vill skapa en skandal måste jag skratta åt det. Ingen är perfekt. Det var ett mänskligt misstag och det är rättat. Allt är enligt reglerna, säger tävlingschefen Günther Hujara enligt AP.

ARTIKELN HANDLAR OM