”Allt jag vill ha är god nattsömn...”

Sen kom NHL-stjärnan till OS

Foto: TT
Bjässen Chara i Boston.
SPORTBLADET

De lever ett liv i glamour och tjänar miljoner på sin idrott.

Men när NHL-stjärnorna kommer till OS är de precis som alla andra.

Även om de är betydligt längre än alla andra.

Bilden på Charas säng sprids i sociala medier (klicka för större bild).

"Det är inte 'Motel 6', men det är långt ifrån 'Ritz-Carltons' och andra lyxhotell Sidney Crosby och hans lagkamrater är vana vid", skrev kanadensiska Winnipeg Free Press efter att ha besökt de sovsalara där NHL-stjärnorna ska sova i OS-byn.

206 centimeter lång

Kanadensarna förfasas då över att tre spelare skulle tvingas dela rum, sova intill varandra och samsas om ett badrum. Men det finns de som stött på större problem än så.

Slovakiens Zdeno Chara flög in tidigare än sina lagkamrater till OS för att bära nationens flagga vid invigningsceremonin. Då upptäckte den 206 centimeter långe hockeystjärnan också att OS-byn inte riktigt var anpassad efter honom.

”Bara ute efter en god nattsömn”

Chara, som är den längste spelaren någonsin i NHL, tvingades förlänga sin säng med en extra fotpall. Men slovaken är inte den som klagar.

– Jag har varit i Ryssland många gånger och det finns många nivåer på hotellen. Jag vet att det inte kommer att vara något femstjärnigt boende men jag tror inte att det kommer vara så illa. Som idrottare är du i första hand bara ute efter att kunna få tillräckligt med vila, god nattsömn och bra mat. Det är allt du bryr dig om – inte vilken typ av kuddar det är, sa Chara till radiostationen Weei innan avresan till Sotji.

ARTIKELN HANDLAR OM