Tappade hälften av tittarna på ett dygn

SVT: Vi vill vänta

Foto: SVT
SPORTBLADET

Hälften av tittarna svek SVT:s ”Alla snackar Sotji” redan efter ett program.

Lördagens program fick inte den draghjälp av Melodifestivalen och Charlotte Kallas silver som kanalen hoppades på när bara 317 000 tittare såg programmet.

– Vi vill vänta till de definitiva siffrorna kommer på måndag, säger projektledaren Marcus Törngren till Sportbladet.

SVT gick in i OS med en stor utmaning: Hur ska vi kunna konkurrera med Viasat utan några bilder från tävlingarna. Valet blev soffprogrammet ”Alla snackar Sotji” där experter och gäster analyserar den gångna dagens tävlingar under ledning av André Pops.

En halvering

Men redan efter en dag ser tittarna ut att svika programmet. Enligt preliminära siffror som Dagens Media tagit del av såg 317 000 tittare programmet klockan 22.15 på lördagen. Det är en halvering jämför med premiären i fredags.

– Vi vill vänta till måndag, när de definitiva siffrorna kommit, och vi kan se hur helheten ser ut innan vi kommenterar det, säger projektledaren Marcus Törngren till Sportbladet.

Tappet kommer trots att fredagens program sändes utan att tävlingarna hade kommit igång. På lördagen vann däremot Charlotte Kalle ett OS-silver och ”Alla snackar Sotji” hoppades även på draghjälp från Melodifestivalen som slutade strax före i systerkanalen SVT1.

”Vill bygga en skön känsla”

SVT utvärderar programmet efter varje sändning men Marcus Törngren vill inte gå in på om någon förändring redan är planerad.

– I går var första programmet när vi analyserade tävlingarna och det blev en annan typ av program. Vi fick tänka annorlunda då. Utmaningen är att kunna prata om tävlingarna utan att visa några bilder. Både vad gäller snacket i studion och i reportage. Det vi försöker göra är att bygga en skön känsla i studion och jag hoppas att tittarna känner den också.

ARTIKELN HANDLAR OM