Svenska hoppet: Skrota OS-grenen

Kling drar sig ur superkombin: ”Är lite anti”

Kajsa Kling.
SPORTBLADET

SOTJI. Kajsa Kling drar sig ur superkombinationen.

Nu tycker hon att OS-grenen kan skrotas.

– Ta bort den och gör en parallellcup, säger medaljhoppet.

Kajsa Kling har visat fin form under störtloppsträningarna inför morgondagens superkombination. Men nu har svenskan beslutat att dra sig ur tävlingen. 

– Jag har mest bara åkt kombi för att det är på fartsidan. När jag väl åker är det inte snack om att jag ska åka så snabbt jag kan, men när det är OS har jag andra mål än det så jag fokuserar på det jag tycker är kul, säger Kling.

Svenskan, som inte har fått till slalomformen, satsar i stället allt på Super G och störtlopp där hon ska vara med och slåss om medaljerna.

”Lite anti"

Superkombinationen tycker Kling att man kan skrota.

– Det är en speciell disciplin och ofta är det de som åker bäst slalom som vinner. Det har varit snack om det i många år att de ska ta bort den. Jag har aldrig riktigt brytt mig om det. För min del kan man få ta bort den. Jag är lite anti, eller inte anti, men jag tycker inte att det är kul, säger hon och fortsätter:

– Jag tror inte att det är någon som satsar på kombin, det är bara för att den finns där. Jag skulle tycka att det var kul om man körde en parallellcup. Ta bort den här och gör en parallellcup för alla, inte bara för slalomåkare utan för hela totala topp 16-listan. Det hade varit skitkul och jag tror att det hade varit roligare för publiken också, man mot man.

”Allt kan hända"

Kombinationen körs bara två gånger per världscupsäsong och på mästerskapen. Under morgondagens tävling kommer Sara Hector dock till start. Hon håller dock med om att det är svårt att bli bra superkombination.

– Störtlopp och slalom skiljer sig väldigt mycket åt. Det är bara dem som är i megamega form som kan lägga ner den träning som behövs. Det är tufft att få folk att bli duktiga för det är svårt att hinna med, men jag tycker att det är ganska roligt, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM