”Var fräckt att få träffa en president”

1 av 2
SPORTBLADET

SOTJI. Han hade bara varit i Sotji i några dagar – sedan hade David Andersson skapat rubriker efter handslaget med Vladimir Putin.

– Det var fräckt att få träffa en president, säger 19-årige skridskoåkaren.

David Andersson är långt ifrån en av de mest kända svenskarna i OS-truppen. Men när den 19-årige skridskoåkaren hade varit på plats i Sotji i några dagar skapade rubriker efter att han skakat hand med Vladimir Putin.

– Jag vet inte varför det blev rubriker för det, det var en vältajmad tweet. Sedan blir det ju självklart stort när det varit så mycket om Putin och Ryssland. Om det var bra eller dålig uppmärksamhet vet jag inte, säger Andersson.

Hett omdebatterat

Putin och Ryssland har varit hett omdebatterat inför och under OS, bland annan på grund av de ryska antihomolagarna. Men skridskoåkaren reflekterade inte mycket över det.

– Jag vet inte vad jag tycker om honom. Jag tänkte inte på något när jag tog hans hand, han är president, det hade nog varit samma grej Obama var där. Det är fräckt att få träffa en president.

”Kan inte min ryska...”

Vad sa han?

– Jag kan inte min ryska. Hands handsslag var fast i alla fall, det är det jag kan läsa av.

Den ryska presidenten var på plats i OS-byn i Adler när han stötte ihop med Andersson i matsalen.

19-åringen ska köra 1 000 meter och 1 500 meter under OS, men drog, för bara två dagar sedan, på sig en skada i smalbenet.

– Jag vet inte hur det kommer att påverka. Benet blir lite förlamat, men det gör inte ont, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM