Efter otäcka fallet – knep femteplats

Dahlström repade sig efter lårkakan – och hissar regnbåglurarna

1 av 12
SPORTBLADET

Sotji/Stockholm. Emma Dahlström föll otäckt i kvalet i skidornas slopestyle för damer.

Trots det kunde hon ta sig till final, och en hedersam femteplats.

– Jag är jättenöjd. Men jag ska inte ljuga, det hade varit kul att vara uppe på podium, säger Dahlström till Sportbladet.

Emma Dahlström klev in i OS under morgonen i kvalet i skidornas slopestyle för damer. Men det kunde definitivt ha börjat bättre. Svenskan föll otäckt direkt på railen.

Första railen satt, men när Dahlström skulle öka svårigheten till den andra föll hon illa.

– Neeeej, vad är det som händer?! Hon missar rail två när hon provar ett lite svårare rail-trick, säger Viasats expert Pontus Ståhlkloo.

Dahlström var i tydliga smärtor när hon lugnt tog sig ner för backen.

– Jag kom lite fel, var inte nog aggressiv och slog i nosen. Det är sånt som händer. Det var bara direkt det gjorde ont men sedan blev det bättre och nu är det lugnt, säger Dahlström till Sportbladet.

”Underbart skönt”

Dahlström ställde om utmärkt, obemärkt av fallet när hon åkte ut för det andra åket. Ett åk som belönades med poängen 79,20 och en plats i finalen.

– Underbart skönt, jag var lite nervös. Jag visste inte ens om jag skulle kunna starta. Jag har ganska mycket mer att ge för jag tog ett safeåk. Jag har ganska många snäpp att dra till på finalen, säger Dahlström.

I finalen fortsatte hon åka fint. Med 75,40 i andra åket knep hon en femteplats.

– Det var nära. Jag försökte, det gick hyfsat bra men inte hela vägen. Jag är jättenöjd. Men jag ska inte ljuga, det hade varit kul att vara uppe på podium, säger Dahlström och fortsätter:

– Det känns inte så surt, det är mitt första OS. Bara att få vara här och få representera Sverige och sporten och jag fick ner ett bra åk som jag kan vara stolt över så det känns bra.

ARTIKELN HANDLAR OM