Slog guldfavoriten i centimeterdrama

”Ser onekligen fantastiskt bra ut”

Foto: Viasat
Sverige spelade med svenska stenar och vann med minsta möjliga marginal.
SPORTBLADET

Lag Edin har prickat formen i OS.

Sverige slog guldfavoriten Kanada – efter ett centimeterdrama.

– Fantastiskt bra, säger Viasats expert Anett Norberg.

Tre på pappret svåra matcher.

Tre segrar för lag Edin.

I går slog de Schweiz (7-5) och Storbritannien (8-4) och i dag kom alltså tredje raka när OS stora guldfavorit Kanada besegrades med 7-6.

– Det här var Sveriges match rakt igenom. Det hade känts otroligt orättvist om Kanada vunnit, säger förre OS-drottningen Anette Norberg, nu expertkommentator i Viasat.

”Små marginaler”

Matchen avgjordes – i ett centimeterdrama.

I den allra sista stenen var Sverige tvunget att dra förbi en guard och placera sig bättre än Kanadas sten. I slutändan handlade det om centimeter.

– Där ser man vad små marginalerna är i den här sporten. Samtidigt är siffrorna (7-6) betydligt jämnare än vad matchen egentligen var. Sverige var klart bättre, säger Norberg.

Hon fortsätter.

– Det ska bli roligt att följa de kommande matcherna och framförallt slutspelet. Det ser onekligen fantastiskt bra ut för Sverige.

Förlust för damerna

Lag Sigfridsson inledde tisdagen med att besegra regerande världsmästarna Storbritannien, men följde upp succén med en 3-9-förlust mot Kanada.

– De gjorde en riktigt bra match, storspelade. Nästan inga misstag och då är det svårt. Det går inte att vinna då", säger Margaretha Sigfridsson enligt TT.

ARTIKELN HANDLAR OM