”Kan vara så att Petter är arg på oss”

Norske skidstjärnan har petats till 15-kilometern

SPORTBLADET

Petter Northug ställs åt sidan av den norska landslagsledningen.

En petning om uppmärksammas stort i Norge.

– Det kan vara så att Petter är arg på oss, säger landslagets sportchef Vidar Löfhus till norska Dagbladet.

Petter Northug är petad till 15 kilometer klassiskt – samma distans där han tidigare gjort sina bästa internationella resultat. Petningen uppmärksammas stort i Norge och landslagets sportchef Vidar Löfhus, som samarbetat med Northug i flera år, menar att den norske skidstjärnan är besviken.

– Jag har inte pratat med honom själv men det är självklart att han är besviken. Han kom ju hit för att prestera och leverera resultat.

Dagbladet: Tror du att han är arg på er över att ha blivit petad?

– Kanske, jag vet inte. Jag tror nog att han är mest besviken på sig själv.

”Ingen sekreterare”

Northug sa i går att han ville åka 15-kilometern och när landslagstränaren Trond Nystad får frågan om vem som vid mötet i går föreslog att Northug skulle stå över är han svävande.

– Jag hade inte med mig en sekreterare på mötet så jag glömde att skriva ner det. Men vi kom överens, säger Nystad till Dagbladet.

Och även om det heter att Northug ska sparas till stafetten är det inte säkert att han kommer att ställa upp.

– Det enda som är säkert här i livet är skatten och döden. Men vi vet ju att han är nära toppformen. Det har loppen hittills visat, även om han haft problem mot sluten, säger Nystad.

”Blir trött”

Under morgonens presskonferens stormade Northugs lagkamrat Eldar Rönning ut från presskonferensen – efter för många Northug-frågor.

– Det här orkar jag inte, sa Rönning och ställde sig upp.

31-åringen stoppades av journalister innan han kunde lämna rummet.

– Jag blir trött av att vi ska stå här och svara på frågor om någon som inte är här och som haft en frustrerande start på OS.

ARTIKELN HANDLAR OM