Harlauts vapen - ett okokt ägg

Sopestylehoppet inspirerades av Cool Runnings

SPORTBLADET

SOTJI. I morgon ska Henrik Harlaut ordna Sveriges första guld i OS.

Och han gör det med ett okokt ägg i fickan.

– Det är ett lyckoägg, säger slopestylehoppet.

Henrik Harlaut hoppas kamma hem Sveriges fjärde medalj. 22-åringen vann X Games för bara några veckor sedan och är en av favoriterna.

Men Harlaut jobbar inte med några ess i rockärmen – i stället kör han med ett ägg i fickan. Men det är inte för att köra försiktigt som det ligger där.  

– Det är ett lyckoägg. Det är taget från en disneyfilm (Cool Runnings) med det jamaicanska bob-laget. En av de som var där hade ett ägg som ett lyckoägg så jag tyckte att det var kul att testa det nu när jag är på OS, säger Harlaut.

Är det fortfarande helt?

– Ja, det har hållit än så länge. Vi får hoppas att det fortsätter vara det.

”De kom fram till mig”

Harlaut har en förkärlek till Jamaica och Jamaica verkar gilla honom. En dag i OS-byn kom några jamaicanska idrottare fram och hyllade slopestylestjärnans hår.

– De kom och gav mig en pin. Det var fett för det är många som har gått fram och frågat och inte fått. Men jag frågade inte, de kom fram till mig. De sa att vem som helst med ett hår som ditt ska ha den här pinnen. Det var riktigt fett.

Slopestylekvalet körs i morgon med start 10.30. De 12 bästa åkarna går sedan vidare till final. Förutom Harlaut finns även svenskarna Jesper Tjäder och Oscar Wester med.

ARTIKELN HANDLAR OM