Kan du slå Bjurman i Dream Team?

Här är NHL-korrens superlag

SPORTBLADET

Vilka kommer leverera under turneringen? Vilka spelare är undervärderade?

Här levererar i alla fall Per Bjurman ett väl avvägt Dream Team, med ett par fynd och några dyra ankare, för den formidabla hockeyturneringen i Sotji.

Pris: Exakt 50 miljoner.

Målvakt: Tuukka Rask, Finland (7 miljoner)

– Bara det faktum att han förmodligen tar förstaspaden i sitt lag säger allt man behöver veta. Finland har turneringens starkaste målvaktstrojka.

Back: Duncan Keith, Kanada (9.5 miljoner).

– Min dyraste investering. Men så är Chicago-stjärnan tippad Norris Trophy-vinnare i NHL i år också. Snuskigt bra.

Back: Drew Doughty, Kanada (6 miljoner).

– Ett litet fynd, för de pengarna får man blytunga Los Angeles Kings flashigaste back, med ett mördande skott från blålinjen.

Forward: Gabriel Landeskog, Sverige (8.5 miljoner).

– Den hetaste svensken i hela NHL just. Ingen annan har stått för mer poäng i spel fem mot fem. Kan bli en stor sensation.

Forward: Daniel Alfredsson, Sverige (7 miljoner).

– ”Alfie” kommer inte få överdrivet mycket speltid i spel fem mot fem, i alla fall inte inledningsvis, men väl i powerplay och där kan poängproduktionen bli diger.

Forward: Carl Hagelin, Sverige (4.5 miljoner)

– Får nöta i fjärdekedjan, men med sin snabbhet och sin energi och sin påpasslighet kan ”Hagge” göra ett och annat mål i alla fall. Lagets fynd.

Coach: Dan Bylsma, USA (7.5 miljoner)

– Huvudskälet till att det går att tro att USA ska kunna lyckas på stor is den här gången. Pittsburgh-coachen är extremt smart och noggrann och vet vad som krävs i skarpa lägen.

Här kan du skapa ditt eget lag

ARTIKELN HANDLAR OM