Myhrer på kryckor – går kamp mot klockan

”De är för att avlasta benet”

SPORTBLADET

SOTJI. André Myhrer ska vara med och slåss om guldet i OS.

Men med tio dagar kvar till slalomen tvingas stjärnan gå på kryckor.

– Det är en säkerhetsåtgärd, säger tränaren Tomas Sjödin till Sportbladet.

André Myhrer skadade knäet på söndagens träning i norska Trysil efter att han grenslat och fallit illa. Först gav slalomhoppet lugnande besked, men på måndagen röntgades Myhrers knä och svaren var inte bara positiva.

– Jag är glad att det inte var korsband, ledband eller menisk. Men det är något där, ett bone bruise på underbenet och det är inte så mycket att göra åt, förklarade han.

Myhrer säger själv att han är hundra procent inställd på att stå på start i OS. Men det är en kamp mot klockan för stjärnan som gått på kryckor sedan smällen.

– Det är en säkerhetsåtgärd. Kryckorna är för att avlasta benet. Det är ganska oförändrat men vi tycker att det går bra. Nu hoppas vi att det ska vara jätte, jättebra till nästa vecka, säger tränaren Tomas Sjödin.

”Allt är väldigt osäkert”

Tanken är att Myhrer ska köra både storslalom och slalom. Storslalomen går redan nästa onsdag och hur lång rehabilitering som behövs för den här typen av skada är oklart.

– Problemet är att man inte riktigt vet hur lång tig det tar. Det kan vara relativt kort, men det kan också ta längre tid, säger läkaren Per Liljeholm.

Hur ser du på hans chanser att komma till start på OS i dagsläget?

– Det är svårt att säga. Just nu vet jag inte, allt är väldigt osäkert.

ARTIKELN HANDLAR OM