Såg loppet ihop: ”Ser läskigt ut”

I dag tog Jönsson och Peterson emot sina medaljer

SPORTBLADET

SOTJI. I dag fick de ta emot sina medaljer.

I går kväll kollade hjältarna Tedor Peterson och Emil Jönsson på kaosfinalen.

– Jag tycker det är lite läskigt, säger Jönsson.

Det blev en sprintfinal som ingen hade kunnat förutspå. Efter tre krascher stod Emil Jönsson med ett brons och Teodor Peterson med ett silver.

– Det har varit overkligt och härligt bara. Man glider fram och är bara nöjd med allt som händer och njuter av stunden, säger Peterson.

Har du kunnat sova i natt?

– Jag somnade snabbt och sen vaknade jag och låg vaken i 3-4 timmar och såg att Emil låg och vände sig också. Det är mycket som snurrar i huvudet.

Vad är det för tankar?

– Det är småsaker som kommer upp som man funderar över, man är i en bubbla under tävlingsdagen. Så här efteråt kommer man på saker, lite som efter en tuff kväll ute. Man kommer på att det här vara ju kul.

”Vad fan hände?"

Medaljhjältarna såg kaosloppet tillsammans senare under kvällen och kunde fortfarande inte riktigt förstå vad som hänt.

– Teodor och jag delar rum. Han hittade loppet i går och vi kollade tillsammans. Vad fan hände? Hur tog jag mig i mål? Jag mindes ingenting. När jag kom ner för backen och såg att ryssen låg där. Jag mindes inte hur många som var med i ett lopp ens. Var det tre som ligger, är vi sju som åker? Jag kunde inte räkna? säger Jönsson.

Hur reagerade du när du såg dig själv?

– Jävlar vad rapp jag såg ut i backen... Nä, men jag hade ändå bra fart över krönet. Sen åkte jag utför och tittade bakåt för att se om han var med men det var tomt. Hade han varit i rygg då så hade jag lagt mig där...

– Jag ser hur jag vinglar. Jag tycker det är lite läskigt. Det är sällan man ser sig själv så trött. Shit vad jag hade dålig koll. Det är bara en kollaps av allting, tankar och kropp.

Jönsson och Peterson fick ta emot sina medaljer av före detta höjdhopparen Stefan Holm på Medal Plaza.

ARTIKELN HANDLAR OM