Sedin efter kritiken: "En helt okej start"

Stjärnan var nöjd med nya omgivningen

SPORTBLADET

SOTJI. Förväntningarna var höga – men Sportbladets experter sågade den tilltänkta superkedjan.

Något Daniel Sedin inte alls höll med om:

– Det kändes bra, en helt okej start från vår sida, säger Vancouverforwarden.

Foto: BILDBYRÅN
Daniel Sedin.

I VM gjorde kedjan med Bröderna Sedin och Loui Eriksson dundersuccé.

Nu är Henrik Sedin skadad och Nicklas Bäckström har tagit hans plats.

Trion var inne när Erik Karlsson dundrade in 4–0-målet i power play, men Sportbladets experter Johan Garpenlöv och Kristian Huselius var inte speciellt imponerade av vad de fick se.

– Vi förväntar oss helt klart mer av dem. Det finns all anledning att vara orolig för den kedjan, säger Kristian Huselius i Sportbladets livesändning.

"Försöker hitta roller"

Alla tre har haft vikande form i NHL under stora delar av 2014 och bara gjort två mål tillsammans. Bäckström och Eriksson har gjort ett mål var medan Sedin gick mållös i 19 matcher innan OS-uppehållet.

Därför kom det inte som någon större överraskning för Johan Garpenlöv.

– (Daniel) Sedin och Loui är de spelare som visat sämst form inför OS.

Men Daniel Sedin var nöjd med kedjans insats i premiärmatchen mot Tjeckien:

– Ja, jag vet inte. Det är första matchen och man försöker hitta sina roller. Bäckström påminner mycket om Henke i sättet han spelar, och det gjorde det lätt för mig. Loui känner jag ju sedan tidigare, säger Daniel Sedin.

"Det tar en stund..."

Under första halvan av matchen fick Tre kronor flera lägen i power play och då fick Bäckström-kedjan en hel del istid. Utdelningen kom i inledningen av den andra perioden. Nicklas Bäckström hittade Erik Karlsson vid blålinjen. Med hjälp av Loui Erikssons arbete framför mål kunde Karlsson prickskjuta in pucken.

– Det är samma med power play, det tar en stund innan man hittar sina roller. Men Erik är fantastisk skicklig på backen och det öppnar upp ytor för oss andra. Jag tycker det var en bra start i power play också, säger Daniel Sedin.

ARTIKELN HANDLAR OM