Hedrade sin döde vän – efter succéåket

1 av 2
SPORTBLADET

SOTJI/STOCKHOLM. En av hans bästa vänner avled av en heroinöverdos i november.

Efter sitt succéåk under morgonen hyllade så Henrik Harlaut sin vän in i tv-kamerorna.

– This is for you Tom. Tom Warnick! Big love, sa Harlaut.

Finalklar i skidornas slopestyle för herrar. Men det finns ändå något som tynger Harlaut. I november i fjol avled en av hans bästa vänner Tom Warnick i en heroinöverdos, bara 22 år gammal.

– Jag känner att han är med mig och det hjälper till när jag åker, men det är alltid väldigt tragiskt när jag tänker på det. Jag har varit och hälsat på hans mamma väldigt mycket för jag brukade alltid bo hos dem när jag var i Colorado så jag har hållit kontakten med henne. Det är som det är, men det känns bättre i alla fall, sa Harlaut i en intervju med Sportbladet inför OS.

”För dig!”

Slopestyle-profilen hade velat hedra Warnick under OS, men IOK:s regler stoppade honom.

– Vi får inte köra med klistermärken på hjälmarna eller så, så jag kan inte göra det men jag får säga något om honom i kameran efteråt. Men jag tänker på honom och hedrar honom alltid när jag åker, sa medaljhoppet som var skeptisk mot IOK:s regler.

Men när filmades i väntan på sina poäng efter det andra kvalåket passade han ändå på att hylla sin döde vän till den internationella tv-publiken.

– This is for you Tom. Tom Warnick! Big love, sa Harlaut in i kameran samtidigt som han med formade händerna efter initialerna T och W.

– Jag ville bara göra den och så klart gjorde jag det, säger Harlaut om hyllningen efter finalen. 

Det blev till slut en sjätteplats i finalen för Harlaut.

Läs mer om finalen här.

ARTIKELN HANDLAR OM