”Han är störtkär”

Norske backen ”pikas” i omklädningsrummet inför stormatchen

1 av 4
Norske hockeyspelaren Alexander Bonsaksen och snowboardåkaren Silje Norendal är ett par.
SPORTBLADET

Norge står inför en stor uppgift mot Finland i OS-hockeyn i kväll.

Backen Alexander Bonsaksen ska försöka stoppa NHL-stjärnorna – och som om inte motståndet vore nog får han utstå interna psykningar inifrån det egna omklädningsrummet.

– Han har till och med börjat klä sig som en snowboardåkare, säger landslagskollegan Sondre Olsen till VG.

I går gick Norge in i OS-hockeyn – och tuffare start kunde de knappast ha fått (det blev dock ”bara” förlust med 1–3 mot Kanada).

I kväll väntar ett nordiskt derby mot Finland.

Inför OS-turneringen avslöjar norska landslagsmannen Patrick Thoresen att lagkamraten Alexander Bonsaksen (som spelat i Sverige för Modo och Rögle) pikats en hel del i omklädningsrummet inför turneringen.

Anledningen är att Bonsaksens flickvän, snowboardåkaren Silje Norendal, uppmärksammats stort under den första veckan av spelen.

– Du vet hur det är i ett omklädningsrummet, man får bjuda på sig själv. Men han tar det på ett bra sätt, han är inte ledsen, säger Thoresen till norska VG.

”Kunde alla tricks”

Något Bonsaksen själv intygar.

– Det har gått bra, det har varit som det brukar. Men gliringarna bitar inte på mig, säger Bonsaksen till VG.

Det norska landslaget såg slopestyle-finalen i söndags tillsammans för att följa Norendals framfart. Norskan var storfavorit men misslyckades totalt i finalen och slutade näst sist. Trots det växte hon fram som den största profilen i tävlingen.

– När vi tittade på finalen kunde han alla tricks. Han har till och med börjat klä sig som en snowboardåkare, men solbrillor och allt, säger lagkamraten Sondre Olsen.

Norendal åkte hem till Norge i tisdags men innan dess hann hon umgås med pojkvännen, och bland annat ta en cykeltur.

– Man ser att de är förälskade. De har hängt här tillsammans och cyklat en hel del. Han är störtkär, säger Sondre Olsen.

FOTNOT: Norge möter Finland i kväll, 18.00. Finland inledde OS under torsdagen med 8–4 mot Österrike.

ARTIKELN HANDLAR OM

Vinter-OS