Två svenskar får köra masstarten

SPORTBLADET

En 12:e plats och en 15:e plats.

Bättre blir det inte för de svenska skidskytteherrarna.

Men Björn Ferry, 35, och Fredrik Lindström, 24, får köra masstarten på söndag.

– Jag satsar på att vara bland storfräsarna, säger Ferry till Viasat.

Fullt hus i första liggande och stående - Björn Ferry var i högsta grad med och slogs om medaljerna vid herrarnas 20 km skidskytte.

Men vid första skottet i andra liggande sprack allt. 35-åringen missade direkt och försvann från medaljsnacket. Ingen annan av svenskarna var i närheten av att slå sig in på pallen.

– Det är en bra tävling, inte mycket att säga om det. Jag är nöjd att jag fick till det och sköt bra, jag höll hela vägen. Jag får vara nöjd, jag kan inte göra så mycket, säger Ferry till Viasat.

– Bra att jag fick ett bra resultat så jag är med i masstarten. Det känns skönt att få göra det loppet också. Jag är inte lika trött nu som i de andra loppen. Två dagar till med återhämtning så kan det gå bra.

”Två bommar räcker inte”

Ferry slutade på tolfte plats och Fredrik Lindström blev 15:e, det betyder att båda får köra masstarten på söndag.

– Det var bra nivå på den här tävlingen, märkte att de bästa var med. Två bommar räcker inte då. Nu är det masstarten kvar här, den ser jag mycket framemot. Förhoppningsvis kan jag träffa ett eller två skott till då. Det är bra marginaler, det är jättenära att de sitter. Jag är varken nöjd eller missnöjd, lite mitt emellan, säger Lindström.

Carl Johan Bergman och Tobias Arwidson får däremot inte köra masstarten, som avgörs på söndag klockan 16.00. De har inte presterat tillräckligt bra under säsongen eller idag.

– Det är frustrerande när man känner att man är i form, säger Bergman.

ARTIKELN HANDLAR OM