Storstjärnans utspel: "Zuccarello, vem?"

Foto: AP
Zuccarello och Crosby.
SPORTBLADET

Sidney Crosby hade ingen koll på Mats Zuccarello – Norges enda NHL-spelare.

Efter kvällens match kanske han inte behöver lägga det namnet på minnet heller.

Kanada slog Norge med 3–1.

Stjärnspäckade Kanada klev in i OS-turneringen i kväll med match i kväll mot Norge.

Ett motstånd med merparten av sina spelare till vardags i SHL.

Och med bara en spelare i NHL – Mats Zuccarello.

Men honom hade inte superstjärnan Sidney Crosby särskilt stor koll på inför kvällens match. Till norska TV2 sade bland annat Crosby:

– Zuccarello, vem?

"Thoresen jag minns"

Ett märkligt uttalande med tanke på att Zuccarello gjort hela 43 poäng den här NHL-säsongen och dessutom avgjorde mötet i fredags med ett straffmål – mot just Crosbys Pittsburg.

– Det är Patrick Thoresen jag minns, han var i NHL. Norge har många bra spelare, fortsatte den kanadensiske stjärnan till TV2.

Om han inte hade någon koll på Zuccarello innan kvällens OS-premiär behöver han inte ha det efter densamma heller.

Kanada var i slutändan överlägset ett heroiskt kämpande Norge. Efter en mållös förstaperiod ryckte Kanada till en 2–0-ledning (Shea Weber och Jamie Benn) i mittperioden.

"Kan vara stolta"

Norge reducerade visserligen 22 sekunder in i den tredje perioden genom Frölundas Mathis Olimb, men Drew Doughtry avgjorde och fastställde slutresultatet 3–1 till Kanada.

– Det var världens bästa lag vi mötte och jag tycker vi gjorde en riktigt bra match. I andra var vi inte med alls, men i övrigt stod vi upp bra. Jag tror knappast att de tyckte att det var lätt, vi kan vara stolta, säger Mats Zuccarello till Sportbladet efteråt.

Dessutom är det inte Kanada Norge kommit till OS för att slå.

– Det hade i och för sig varit roligt, flinar ”Zuke”, men såklart inte. Det är de övriga motståndarna i gruppen vi konkurrera med och efter den här matchen känns det bra. Det ska bli roligt att spela mot Österrike och Finland

ARTIKELN HANDLAR OM