”Ett NHL-flygplan lyfter mot USA på torsdag”

Detroit-bossen orolig för sin svensk

Foto: AP
Detroit får klara sig utan sin lagkapten efter uppehållet.
SPORTBLADET

Henrik Zetterbergs diskbråck är ett enormt bakslag.

Inte bara för Tre Kronor – utan även ett Detroit Red Wings som har det kämpigt.

– Med respekt för Sverige, Detroit Red Wings och honom själv har han valt att dra sig ur OS, säger Detroits general manager Ken Holland.

Det är inte bara svenska fans som är förtvivlade över Henrik Zetterbergs ryggskada. I Detroit fruktar man att den svenske forwarden ska missa resten av NHL-säsongen med den återkommande skadan.

Red Wings general manager Ken Holland har pratat med sin stjärna.

– Zetterberg är i stor smärta. Så med respekt för Sverige, Detroit Red Wings och honom själv har han valt att dra sig ur OS. Han måste träffa en läkare men kommer inte att vara spelklar till efter OS-uppehållet. Utöver det har jag ingen tidsram, säger Holland till Detroit Free Press.

Kan flyga hem på torsdag

Ryggskadan har plågat Zetterberg tidigare under säsongen men enligt Zetterberg själv är det 20 gånger värre denna gång. I december missade han 11 NHL-matcher för sitt Detroit med ryddskadan.

– Jag vet inte huruvida han kommer att behöva en operation. Han behöver träffa en läkare. Han kommer att vänta till han mår bättre och sedan flyga hem tidigt nästa vecka. Det lyfter ett NHL-flygplan mot USA på torsdag, han kanske sitter på det. Det här är förstås en stor besvikelse för honom själv, säger Holland.

Detroit-kaptenens bakslag kommer vid sämsta möjliga tidpunkt för Detroit, som efter uppehållet kommer att kämpa för den sista wildcard-platsen i Eastern Conference.

ARTIKELN HANDLAR OM