OS-hjälten

Medaljören räddar Sotjis hemlösa hundar

SPORTBLADET

Gus Kenworthy åker hem från OS med ett silver och fem hundar i bagaget.

Efter att ha läst om hur gatuhundarna i Sotji avlivas bestämde sig 22-åringen för att rädda fyra valpar och deras mamma.

– Det är svårt att se det här, säger Kenworthy om djurens situation.

Foto: Foto: Twitter.

Det finns gott om sportsliga hjältar i Sotji under OS. Men det finns också mer mänskliga sådana. Gus Kenworthy är en av dem.

Efter sitt silver i slopestyle packade amerikanen väskorna minst sagt fulla inför hemresan till USA. Utöver medaljen, kläder och minnen tar 22-åringen även med sig fem hundar hem.

Kan avlivas

Det finns gott om hemlösa hundar i OS-staden och deras situation har uppmärksammats både under och inför spelen. Detta sedan arrangören påstods börja avliva dem för att rensa upp inför spelen.

– Jag har haft djur omkring mig hela mitt liv. Det här är svårt att se, säger Kenworthy om de hundratals hemlösa hundar som kantar gatorna i och omkring Sotji.

”Behåller en själv”

Nu har 22-åringen räddat en mamma och hennes fyra valpar från gatan. Kenworthy har ordnat transport och vaccination för samtliga hundar när de nu ska resa till USA där nya hem väntar. Enligt amerikanen står folk redan på rad för att få adoptera en av hundarna.

– Men jag ska behålla en själv, säger Kenworthy.

ARTIKELN HANDLAR OM