Skadad Myhrer går för guld i slalomen

”Jag både vill och måste ta den här chansen”

Foto: TT
Myhrer landade på fredagen – med kryckor.
SPORTBLADET

SOTJI. André Myhrer tvingas dra sig ur storslalomen.

Men stjärnan satsar fortfarande mot guld i slalom – trots riskerna.

– Jag känner att jag både vill och måste ta den här chansen, säger Myhrer till Sportbladet.

André Myhrer har landat i Sotji och han gjorde det på kryckor. Slalomkungen skadade knät på en träning i norska Trysil i söndags. Slalomkungen röntgades under månaden och beskeden var oroande.

Korsband, ledband eller menisk var inte skadat, men däremot hade Myhrer fått ett "bone bruise" som hotar hans OS-medverkan. 31-åringen själv har dock hela tiden varit inställd på att komma till start. Men nu drar han sig ur storslalomen.

– Jag bestämde mig ganska direkt för att inte köra storslalom och lägga all fokus och energi så att jag åtminstone kanske ska kunna köra slalom, säger Myhrer.

”Tar 4–6 veckor”

– Det är väl inte så jättebra egentligen. Jag är tacksam att det inte var korsband eller ledband men det här var väl inte så bra heller. Läkarna har sagt att det tar 4–6 veckor innan det är helt läkt.

Det kommer bara ha gått 12 dagar från att Myhrer drog på sig skadan till att slalomen körs. Men 31-åringen är beredd att ställa upp – trots riskerna.

– Risken om det händer igen är att det kan förvärras ännu mer och bli en ruptur eller spricka så att man kanske måste dra in spik i underbenet. Men det är i värsta fall. Jag har sett fram emot det här i fyra år och är beredd att ta risken. Jag känner att jag både vill och måste ta den chansen, säger han.

Myhrer kommer inte att stå på ett par skidor förrän tidigast två dagar innan slalomen. I stället väntar nu rehabilitering för att vinna kampen mot klockan.

ARTIKELN HANDLAR OM