Edler in i laget – och Lundqvist kvar i målet

Förändringar i Tre Kronor inför matchen i kväll

SPORTBLADET

SOTJI. Henrik Lundqvist fortsätter i mål och Alexander Edler är klar för spel efter sin avstängning.

Samtidigt förbereder Pär Mårts förändringar i kedjorna till kvällens möte med Lettland.

– Ja, det där har Pelle gått och funderat på och jag vet inte riktigt om han har bestämt sig än, säger assisterande förbundskapten Peter Popovic.

Klockan 18 svensk tid spelar Tre Kronor den sista matchen i gruppspelet mot Lettland. Sverige har redan vunnit gruppen, men seger  – och gärna med många mål – behövs för att Tre Kronor ska bli så högt rankade som möjligt inför kvartsfinalerna.

Bara sex utespelare var med på morgonens isvärmning: Jimmie Ericsson, Jakob Silfverberg, Gustav Nyquist, Oliver Ekman-Larsson, Alexander Edler och Henrik Tallinder. Dessutom målvakterna Jhonas Enroth och Jonas Gustavsson.

Tillbaka efter avstängningen

Men ingen av dem står mot Lettland.

– Nej, ”Henke” (Lundqvist) står, säger Popovic.

Alexander Edler har varit avstängd i de två första matcherna efter tacklingen mot Eric Staal i VM i våras. Nu är han spelklar.

– Han ska in på något sätt någonstans, säger Peter Popovic.

Enligt Sportbladets uppgifter blir det på Henrik Tallinders bekostnad.

Silfverberg in i laget

En som kommer att få mer istid mot Lettland är Jakob Silfverberg som för första gången i turneringen är med i någon av de fyra ordinarie kedjorna:

– Silfverberg ska spela lite mer och Gustav (Nyquist) börjar som extraforward, säger Popovic.

Mest intressant blir hur Pär Mårts formerar kedjorna till kvällens match. Det har inte riktigt fungerat för de två toppenheterna och mycket talar för att det blir förändringar:

– Ja, det där har ”Pelle” gått och funderat på och jag vet inte riktigt om han har bestämt sig än. Eftersom vi har sen match har vi matchgenomgången senare i dag.

Vare sig Mårts eller Rikard Grönborg fanns med på is nu på morgonen.

ARTIKELN HANDLAR OM