Tragedi i OS – bröt ryggen på träning

Hemmahoppet operas akut

SPORTBLADET

Ryska hoppet i skicross Maria Komissarova kraschade otäckt på lördagens träning.

Enligt ryska nyhetsbyrån R-sport har 23-åringen brutit ryggen och fått en förskjutning på en ryggkota.

Komissarova opereras nu akut i Krasnaja Poljana då hon inte kan transporteras till Moskva.

Komissarova.

Maria Komissarova var ett av Rysslands största medaljhopp i nästa fredags skicross-tävlingar. Men 23-åringen föll otäckt under lördagens träning och fördes till sjukhus.

”Skadats allvarligt”

Enligt ryska nyhetsbyrån R-Sport opereras ryskan akut i Krasnaja Poljana för en bruten rygg och en förskjutning på ryggkota. Nyhetsbyrån uppger att det är oklart hur allvarligt hennes tillstånd är men Komissarova kan under nuvarande omständigheter inte transporteras till Moskva för specialistvård.

Det ryska freestyle-förbundet bekräftar för AP att Maria Komissarova har ”skadats allvarligt” och inte kommer tävla i OS. De uttalar sig dock inte om skadans natur.

Var vid medvetande

– Det är tyvärr sånt här som händer i vår sport. Det förekommer fall som kan leda till allvarliga skador, säger Mikhail Verzjba, presschef för ryska freestyle-landslaget, till Inzvestia.

Verzjba säger att Maria Komissarova var vid medvetande när hon fördes till sjukhus men att förbundet inte vet hur allvarlig skadan är ännu.

– Låt oss vänta till efter operationen, då kommer vi veta mer. Det enda som står helt klart nu är att skadan är allvarlig.

Ryska skidförbundet beskriver senare på lördagen den 6,5 timmar långa operationen som en succé. De vill dock inte uttala sig om Komissarovas skador och tillstånd.

ARTIKELN HANDLAR OM