Efter guldet – nu tror de på ny succé

”De är inspirerade”

SPORTBLADET

SOTJI. Stafettdamerna fixade Sveriges första guld.

Nu är de övertygade om att herrarna fixar ett nytt i morgon.

– De vi gjort har inspirerar dem garanterat, säger Ida Ingemarsdotter.

Mörkret har lagt sig över skidstadion Laura i Sotji. Kvar finns fyra nyblivna guldmedaljören som fortfarande inte förstått vad som hänt.

Ida Ingemarsdotter, Emma Wikén, Anna Haag och Charlotte Kalla ordnade Sveriges första guld efter en bragdinsats på sista sträckan.

Men i morgon kan Sverige få ett nytt. De svenska stafettlaget med Lars Nelson, Daniel Richardsson, Johan Olsson och Marcus Hellner har seglat upp som en favorit efter succén i OS.

– Killarna har inte åkt så jäkla dåligt, de är grymmare än vad vi är. Grejerna vi har haft på OS har inte direkt gjort chanserna sämre, säger Haag.

”Jättestora chanser"

Damernas guld har även taggad herrar.

– De har sagt att de blev inspirerade av vad de sett att vi gjorde. Vi ska peppa dem vid kvällsfikat i kväll, säger Ingemarsdotter.

På lördagen kom beskedet att Petter Northug kommer att köra sistasträckan för det norska laget. Men svenskorna tror inte att det minskar Sveriges guldodds.

– De har jättestora chanser med tanke på vad de presterat under mästerskapet, kan det bli en riktigt bra dag i morgon också, säger Wikén.

ARTIKELN HANDLAR OM