”En OS-guldmedaljör till en annan guldmedaljör”

Här belönas stafetthjältarna med guld: ”Fantastiskt”

1 av 3 | Foto: VIASAT OCH PONTUS ORRE
Stefan Holm delade ut guldmedaljerna till stafettherrarna.
SPORTBLADET

SOTJI. I går damerna.

I dag var det skidherrarnas tur att kliva högst upp på prispallen på Medal plaza och ta emot guldmedaljen av Stefan Holm.

– Fantastiskt, en OS-guldmedaljör delar ut till en annan guldmedaljör, säger Daniel Richardsson.

Sveriges andra guldmedalj är utdelad i detta OS. I kväll belönades Lars Nelson, Daniel Richardsson, Johan Olsson och Marcus Hellner efter krossen i OS-stafetten.

I går upprepade de damernas prestation. I kväll fick de svenska stafettherrarna kliva högst upp på prispallen. På stora scenen, Medal plaza, i OS-området fick Nelson, Richardsson, Olsson och Hellner sina guldmedaljer.

”Ännu häftigare än Vancouver”

Efter prisutdelning och den svenska nationalsången kom hjältarna till den mixade zonen.

– Fantastiskt att kliva högst på prispallen och höra svenska nationalsången det är något man har drömt om sedan man var liten. Jag fick uppelva det i Vancouver och att få göra det igen kanske var ännu lite häftigare, säger Daniel Richardsson.

Prisutdelare var före detta höjdhopparen Strefan Holm, som numera är medlem i IOK.

– Det var roligt, det visste jag faktiskt inte. Fantastiskt, en svensk OS-guldmedaljör delar ut till en annan guldmedaljör. Han gratulerade oss hjärtligt och önskade oss lycka till i nästa tävling, säger Richardsson.

”Svårt att tro det är så”

Norska vallachefen Knut Nystad gick i dag ut med att norrmännen inte haft tillgång till de bästa produkterna som finns på marknaden.

Ett påstående som svenskarna inte ger mycket för:

– Det är egentligen fel att fråga mig, jag vistas inte ens i vallaboden, men jag har väldigt svårt att tro att det är så, säger Johan Olsson.

– Det är sånt som händer, det har hänt oss också. Sedan vet jag inte hur illa det var. Man såg en del bilder och tyckte inte det såg så illa ut. Och sistasträckrona såg bra ut för dem, så jag vet inte, säger Marcus Hellner.

ARTIKELN HANDLAR OM